vineri, 15 mai 2015

Fursecuri cu fulgi de ovăz, merişoare şi chipsuri de ciocolată

Îmi plac la nebunie fursecurile cu fulgi de ovăz şi  le pregătesc  cu mare drag de fiecare data,  încercând să combin  diverse ingrediente. Astăzi,  am ales să folosesc  chipsuri de ciocolată şi merişoare. Mi se pare că ciocolata se potriveşte  de minune cu  gustul acrişor al merişoarelor.
 
 Ingrediente pentru 20 de fursecuri:
 
1 şi ½ căni cu fulgi de ovăz
100 gr unt sau margarină
2 ouă
4 linguri cu miere
6 linguri cu vârf de făină
1 plic praf de copt
100 gr merişoare
50 gr chipsuri de ciocolată


Mod de preparare:
Într-un castron se pun ingredientele uscate: fulgii de ovăz, făina şi praful de copt peste care  se adaugă untul topit la microunde, mierea şi ouăle. Se amestecă toate ingredientele apoi  se  încorporează merişoarele şi chipsurile de ciocolată. Se pune castronul pentru o oră în frigider pentru a se înmuia fulgii de ovăz şi a se întări aluatul. După ce compoziţia s-a odihnit în frigider, se formează fursecurile,  se pun în tava tapetată cu hărtie de copt lăsând distanţă între ele  apoi se introduc în cuptorul preîncălzit la 180 de grade (foc potrivit) pentru 20 de minute sau până se rumenesc uşor.
Se servesc cu multă poftă!
Spor la bucătărit!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu