Îmi plac la
nebunie fursecurile cu fulgi de ovăz şi le pregătesc cu mare drag de fiecare data, încercând să combin diverse ingrediente. Astăzi, am ales să folosesc chipsuri de ciocolată şi merişoare. Mi se
pare că ciocolata se potriveşte de
minune cu gustul acrişor al
merişoarelor.
1 şi ½ căni cu
fulgi de ovăz
100 gr unt sau
margarină
2 ouă
4 linguri cu
miere
6 linguri cu vârf
de făină
1 plic praf de
copt
100 gr merişoare
50 gr chipsuri de
ciocolată
Mod de preparare:
Într-un castron
se pun ingredientele uscate: fulgii de ovăz, făina şi praful de copt peste care
se adaugă untul topit la microunde,
mierea şi ouăle. Se amestecă toate ingredientele apoi se
încorporează merişoarele şi chipsurile de ciocolată. Se pune castronul
pentru o oră în frigider pentru a se înmuia fulgii de ovăz şi a se întări
aluatul. După ce compoziţia s-a odihnit în frigider, se formează fursecurile, se pun în tava tapetată cu hărtie de copt
lăsând distanţă între ele apoi se
introduc în cuptorul preîncălzit la 180 de grade (foc potrivit) pentru 20 de
minute sau până se rumenesc uşor.
Se servesc cu
multă poftă!
Spor la
bucătărit!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu