Dacă în ultimul
timp am încercat să gătesc mai mult la cuptor,
m-am gândit că nu ar fi o idee rea să încerc pentru micul dejun o omletă cu spanac. Am
fost cu toţii foarte încântaţi de rezultat şi, cu siguranţă o să mai repetăm
experienţa.
4 ouă
1 bucată telemea
(vacă, oaie) – 100 gr
2 fire ceapă
verde
1 mână plină cu
spanac proaspăt sau 200 gr congelat
sare
piper
roşii (opţional)
unt pentru uns
tava sau tigaia
Mod de preparare:
Într-un castron
se bat ouăle bine, se adaugă brânza sfărâmată, ceapa tocată mărunt şi frunzele
de spanac spălate şi rupte fâşii mici. Se amestecă toate ingredientele, se pun
într-un vas ceramic sau o tigaie unse cu unt apoi se introduc în cuptorul
preîncălzit la 180 de grade până ce omleta se rumeneşte pe margini şi se
întăreşte deasupra.
Eu am adăugat şi roşii cherry în omletă.
Se serveşte la
micul dejun imediat cum este scoasă din cuptor!
Poftă bună!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu