sâmbătă, 16 mai 2015

Varză nouă cu pulpe de raţă la cuptor

Varza nouă este uşor de pregătit deoarece aceasta fiebe foarte repede iar pe deasupra este şi foarte gustoasă. Combinaţia de varză călită cu friptură de raţă chiar este una foarte reuşită!  Nu vă gândiţi că raţa este foarte scumpă! După parerea mea carnea de raţă este mult mai sănătoasă decât cea de pui.
 
Ingrediente:
 
-pentru varză
2 verze – 2 kg varză nouă
1 cutie roşii în bulion
1 ardei capia
1 legătură ceapă verde
2 legături mărar
sare
piper alb
 
-pentru friptura de raţă
4 pulpe raţă
sare
piper alb
boia dulce


Mod de preparare:
Se toacă verzele căt de mărunt se poate, se pune o varză tocată în vasul în care se prepară, se adaugă ceapa şi ardeiul tocate şi ele mărunt apoi deasupra se mai adaugă încă o jumătate de varză tocată ( se poate pune toată varza dar mie atâta mi-a încăput), se pune capacul şi se pune pe foc fără a adăuga nici un pic de apă deoarece varza nouă îşi lasă foarte multă apă.

 După ce scade un pic se adaugă şi varza tocată rămasă, se mai lasă pe foc cu capacul maxim 5 minute apoi se adaugă sare, piper, roşiile cu tot cu suc, se amestecă bine şi se pune vasul în cuptorul preîncălzit la 180 de grade până ce varza scade un pic.
Când este gata se scoate din cuptor, se adaugă mărarul spălat şi tocat mărunt şi este gata de servire.
Pulpele de raţă se spală, se pun într-un vas termorrezistent sau orice altă tavă folosiţi, se preasară sare, piper şi boia dulce  pe o parte şi pe cealaltă, se adaugă o cană cu apă şi se pun în cuptorul preîncălzit la 180 de grade (foc potrivt) până ce se rumenesc pe ambele părţi.
Nu este necesar să adăugăţi ulei pentru că raţa este destul de grasă iar dacă vă place ca şi varza să fie grasă puteţi pune peste ea din sosul de la friptură.
Varza călita cu pulpe de raţă se serveşte cu mămăliguţă şi ardei iute sau după preferinţa fiecăruia!
Mai exista varianta să pun pulpele peste varză la cuptor dar timpul de coacere al acestora este mai mare decât cel al verzei şi riscam ca varza să se facă prea mult şi să iasă un fel de pilaf aşa că am preferat să le prepar separat.
Spor la bucătărit!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu