Varza nouă este
uşor de pregătit deoarece aceasta fiebe foarte repede iar pe deasupra este şi
foarte gustoasă. Combinaţia de varză călită cu friptură de raţă chiar este una
foarte reuşită! Nu vă gândiţi că raţa
este foarte scumpă! După parerea mea carnea de raţă este mult mai sănătoasă
decât cea de pui.
Ingrediente:
-pentru varză
2 verze – 2 kg
varză nouă
1 cutie roşii în
bulion
1 ardei capia
1 legătură ceapă
verde
2 legături mărar
sare
piper alb
-pentru friptura
de raţă
4 pulpe raţă
sare
piper alb
boia dulce
Mod de preparare:
Se toacă verzele
căt de mărunt se poate, se pune o varză tocată în vasul în care se prepară, se
adaugă ceapa şi ardeiul tocate şi ele mărunt apoi deasupra se mai adaugă încă o
jumătate de varză tocată ( se poate pune toată varza dar mie atâta mi-a
încăput), se pune capacul şi se pune pe foc fără a adăuga nici un pic de apă
deoarece varza nouă îşi lasă foarte multă apă.
După ce scade un pic se adaugă şi varza tocată
rămasă, se mai lasă pe foc cu capacul maxim 5 minute apoi se adaugă sare,
piper, roşiile cu tot cu suc, se amestecă bine şi se pune vasul în cuptorul
preîncălzit la 180 de grade până ce varza scade un pic.
Când este gata se
scoate din cuptor, se adaugă mărarul spălat şi tocat mărunt şi este gata de
servire.
Pulpele de raţă
se spală, se pun într-un vas termorrezistent sau orice altă tavă folosiţi, se
preasară sare, piper şi boia dulce pe o
parte şi pe cealaltă, se adaugă o cană cu apă şi se pun în cuptorul preîncălzit
la 180 de grade (foc potrivt) până ce se rumenesc pe ambele părţi.
Nu este necesar
să adăugăţi ulei pentru că raţa este destul de grasă iar dacă vă place ca şi
varza să fie grasă puteţi pune peste ea din sosul de la friptură.
Varza călita cu
pulpe de raţă se serveşte cu mămăliguţă şi ardei iute sau după preferinţa
fiecăruia!
Mai exista
varianta să pun pulpele peste varză la cuptor dar timpul de coacere al acestora
este mai mare decât cel al verzei şi riscam ca varza să se facă prea mult şi să
iasă un fel de pilaf aşa că am preferat să le prepar separat.
Spor la
bucătărit!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu