miercuri, 13 mai 2015

Salată cu broccoli, usturoi şi maioneză din nuci caju

Broccoli este un aliment extrem de sănătos. Această legumă conţine cantitaţi uriaşe de vitamina C şi de asemenea vitamina K ce este necesară pentru o bună circulaţie sanguină.  Am citit că 100 de grame de broccoli conţin  150% din necesarul zilnic de vitamina C.
Sfatul oricărui nutriţionist este să consumăm cu regularitate această legumă, mai ales în stare proaspătă.
Garantez că această salată o să vă placă la nebunie şi  nu o să vă opriţi la a o prepara doar o singură data!

Ingrediente pentru 4 porţii:
 
1 bucată broccoli – 500 gr
1 legătură usturoi verde sau 2-3 caţei
1 legătură mărar
sare
piper
 
pentru maioneză:
100 gr nuci caju
2 linguriţe muştar Dijon
1 vărf de linguriţă turmeric
zeamă de lămâie după gust
sare
piper

Mod de preparare:
 
Pentru prepararea maionezei se pun nucile caju într-un castron acoperite de apă şi se lasă peste noapte să se înmoaie. A doua zi se scurg nucile de apă şi se pun în blender împreună cu celelalte ingrediente adăugând apă cât să omogenizeze compoziţia.
Se spală bucheţelele de brocolli şi se toacă mărunt cu cuţitul sau la robotul de bucătărie. La fel se procedează cu usturoiul şi mărarul. Se adaugă maioneză, se potriveşte gustul de sare şi piper şi gata salata.
Se serveşte cu roşii tocate mărunt sau cum doreşte fiecare!




































Spor la bucătărit!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu