Broccoli este un
aliment extrem de sănătos. Această legumă conţine cantitaţi uriaşe de vitamina C
şi de asemenea vitamina K ce este necesară pentru o bună circulaţie sanguină. Am citit că 100 de grame de broccoli
conţin 150% din necesarul zilnic de
vitamina C.
Sfatul oricărui
nutriţionist este să consumăm cu regularitate această legumă, mai ales în stare
proaspătă.
Garantez că
această salată o să vă placă la nebunie şi
nu o să vă opriţi la a o prepara doar o singură data!
Ingrediente
pentru 4 porţii:
1 bucată broccoli
– 500 gr
1 legătură
usturoi verde sau 2-3 caţei
1 legătură mărar
sare
piper
pentru maioneză:
100 gr nuci caju
2 linguriţe
muştar Dijon
1 vărf de
linguriţă turmeric
zeamă de lămâie
după gust
sare
piper
Mod de preparare:
Pentru prepararea
maionezei se pun nucile caju într-un castron acoperite de apă şi se lasă peste
noapte să se înmoaie. A doua zi se scurg nucile de apă şi se pun în blender
împreună cu celelalte ingrediente adăugând apă cât să omogenizeze compoziţia.
Se spală
bucheţelele de brocolli şi se toacă mărunt cu cuţitul sau la robotul de
bucătărie. La fel se procedează cu usturoiul şi mărarul. Se adaugă maioneză, se
potriveşte gustul de sare şi piper şi gata salata.
Se serveşte cu
roşii tocate mărunt sau cum doreşte fiecare!
Spor la bucătărit!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu