Maioneza cu nuci
caju este la fel de sănătoasă ca şi cea din conopidă. În compoziţia acesteia nu
se adaugă ouă sau ulei şi este ideală
atât pentru cei ce ţin post cât şi pentru cei ce sunt la dietă.
Nucile caju au un conţinut de grăsimi mai mic decât
majoritatea fructelor oleaginoase iar aceste grăsimi sunt foarte sănătoase.
Turmericul care
se adaugă pentru a colora maioneza este un condiment originar din India.
Acesta creşte capacitatea ficatului de a elimina
toxinele, are proprietăţi antibiotice, antivirale, calmează tusea, durerea în
gât şi foarte multe alte proprietăţi.
100 gr nuci caju
1 lingură muştar
Dijon
1 vârf linguriţă
turmeric
zeamă de lămâie
sare
miere (optional)
Mod de preparare:
Se pun nucile
caju într-un castron acoperite de apă şi se lasă peste noapte. A doua zi se
scurg de apă şi se pun în blender împreună cu muştarul, un vârf de linguriţă cu
turmeric, o lingură de zeamă de lămâie
(sau după gust), sare şi apă (mai întâi 3-4 linguri apoi mai adăugaţi pentru a
obţine consistenţa dorită).
Dacă doriţi
puteţi adăuga şi puţină miere!
Se serveşte în
salată, pe o bucată de friptură sau la
sandwich-ul preferat!
Spor la
bucătărit!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu