luni, 11 mai 2015

Maioneză cu nuci caju

Maioneza cu nuci caju este la fel de sănătoasă ca şi cea din conopidă. În compoziţia acesteia nu se adaugă ouă sau ulei şi este ideală  atât pentru cei ce ţin post cât şi pentru cei ce sunt la dietă.
Nucile caju  au un conţinut de grăsimi mai mic decât majoritatea fructelor oleaginoase iar aceste grăsimi sunt foarte sănătoase.
Turmericul care se adaugă pentru a colora maioneza este un condiment originar din India.
Acesta  creşte capacitatea ficatului de a elimina toxinele, are proprietăţi antibiotice, antivirale, calmează tusea, durerea în gât şi  foarte multe alte proprietăţi.
 
 Ingrediente:
100 gr nuci caju
1 lingură muştar Dijon
1 vârf linguriţă turmeric
zeamă de lămâie
sare
miere (optional)

Mod de preparare:
 
Se pun nucile caju într-un castron acoperite de apă şi se lasă peste noapte. A doua zi se scurg de apă şi se pun în blender împreună cu muştarul, un vârf de linguriţă cu  turmeric, o lingură de zeamă de lămâie (sau după gust), sare şi apă (mai întâi 3-4 linguri apoi mai adăugaţi pentru a obţine consistenţa dorită).
Dacă doriţi puteţi adăuga şi puţină miere!
Se serveşte în salată, pe o bucată de friptură sau  la sandwich-ul preferat!
 
Spor la bucătărit!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu