vineri, 5 septembrie 2014

Ardei iuţi în oţet


Ardeii iuţi sunt delicioşi în anotimpul rece serviţi alături de un borş fierbinte! Pun ardeii iuţi după această reţetă de ani de zile şi se păstrează foarte bine pe timpul iernii.
Vă recomand să încercaţi şi voi!
 Ingrediente:
600 gr ardei iute
1 litru oţet
1 lingură sare grunjoasă
1 lingură zahăr
1 linguriţă boabe de muştar
1 linguriţă boabe de piper
2-3 frunze de dafin


Mod de preparare:
Se spală ardeii şi se aşează în borcane.Oţetul  se pune într-un vas pe foc împreună cu celelalte ingrediente şi se lasă până dă în clocot apoi se opreşte focul şi se pune deoparte  să se răcească. Lichidul răcit împreună cu mirodeniile se toarnă peste ardeii din borcane. Trebuie avut grijă ca borcanele să fie închise ermetic  ca să nu răsufle. Ardeii se păstrează foarte bine toată iarna şi chiar mai mult timp.
Succes!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu