Ardeii iuţi sunt
delicioşi în anotimpul rece serviţi alături de un borş fierbinte! Pun ardeii iuţi după această reţetă de ani de zile şi se
păstrează foarte bine pe timpul iernii.
Vă recomand să încercaţi
şi voi!
600 gr ardei iute
1 litru oţet
1 lingură sare
grunjoasă
1 lingură zahăr
1 linguriţă boabe
de muştar
1 linguriţă boabe
de piper
2-3 frunze de
dafin
Mod de preparare:
Se spală ardeii şi
se aşează în borcane.Oţetul
se pune într-un vas pe foc împreună cu celelalte ingrediente şi se lasă
până dă în clocot apoi se opreşte focul şi se pune deoparte să se răcească. Lichidul răcit împreună cu
mirodeniile se toarnă peste ardeii din borcane. Trebuie avut grijă ca borcanele
să fie închise ermetic ca să nu răsufle.
Ardeii se păstrează foarte bine toată iarna şi chiar mai mult timp.
Succes!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu