Această supă este
mai mult din rădăcinoase decât din
morcovi dar, având în vedere că morcovii sunt în cantitate mai mare, o putem numi supă cremă de morcovi. De ce am
adăugat şi ghimbir? Pentru că acesta dă
un gust aparte oricărui fel de măncare, este foarte sănătos, iar în perioadele reci ale anului are un rol important în creşterea imunităţii.
Ingrediente:
3 morcovi mari
1 ţelină medie
1 pastârnac
1 rădăcină
pătrunjel
1 ceapă medie
1 bucăţică
ghimbir ( 2 cm)
câteva frunze
ţelină
câteva frunze
pătrunjel
200 ml smântână
dulce pentru gătit ( opţional)
sare
piper
ardei iute
Mod de preparare:
Se spală legumele şi se curăţă de coajă. Morcovii,
păstârnacul şi rădăcina de pătrunjel se taie rondele, ceapa se taie în patru
iar ghimbirul se toacă bucăţele mici şi se pun la fiert pentru 15-20 minute.Cu
5 minute înainte de a opri focul se adaugă frunzele de pătrunjel şi ţelină. Se
blendează legumele fierte împreună cu zeama timp de 2-3 minute, se potriveşte
gustul de sare şi piper dacă mai este cazul, se adaugă smântâna dulce apoi se
serveşte cu crutoane şi ardei iute. Supa este destul de groasă şi cremoasă fără
a mai adăuga smântâna sau cartofi.
Să o savuraţi cu
placere!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu