vineri, 12 septembrie 2014

Supă cremă de morcovi cu ghimbir

Această supă este mai mult din  rădăcinoase decât din morcovi dar, având în vedere că morcovii sunt în cantitate mai mare,  o putem numi supă cremă de morcovi. De ce am adăugat şi ghimbir? Pentru că acesta  dă un gust aparte oricărui fel de măncare, este foarte sănătos,  iar în perioadele reci ale anului are  un rol important în creşterea imunităţii.
 
Ingrediente:
3 morcovi mari
1 ţelină medie
1 pastârnac
1 rădăcină pătrunjel
1 ceapă medie
1 bucăţică ghimbir ( 2 cm)
câteva frunze ţelină
câteva frunze pătrunjel
200 ml smântână dulce pentru gătit ( opţional)
sare
piper
ardei iute

Mod de preparare:
Se spală legumele şi se curăţă de coajă. Morcovii, păstârnacul şi rădăcina de pătrunjel se taie rondele, ceapa se taie în patru iar ghimbirul se toacă bucăţele mici şi se pun la fiert pentru 15-20 minute.Cu 5 minute înainte de a opri focul se adaugă frunzele de pătrunjel şi ţelină. Se blendează legumele fierte împreună cu zeama timp de 2-3 minute, se potriveşte gustul de sare şi piper dacă mai este cazul, se adaugă smântâna dulce apoi se serveşte cu crutoane şi ardei iute. Supa este destul de groasă şi cremoasă fără a mai adăuga smântâna sau cartofi.   





























Să o savuraţi cu placere!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu