Seminţele de
chia au o concentraţie de 3 ori mai mare
de acizi graşi ( omega 3 ) decât peştele,mai multe proteine decât soia şi mai
multe fibre decât seminţele de in. Aceste seminţe pot fi adăugate în salate,supe, lapte sau iaurt , chiar şi în
produsele de patiserie, prăjituri sau budinci.
Budincile de chia
sunt soluţia rapidă pentru un mic dejun savuros şi plin de vitamine ce conferă
energie pentru întreaga zi. Ele pot fi preparate cu ingrediente diverse şi pot fi pregătite de seara iar dimineaţa
sunt numai bune de servit.
Ingrediente:
3 linguri seminţe
de chia
200 ml lapte de
migdale ( soia, cocos, vacă )
1 mână zmeură
1 banană
1-2 linguriţe
sirop de agave sau miere
Mod de preparare:
Într-un castronel
se pun seminţele de chia, se adaugă laptele treptat amestecând cu grijă să nu
se formeze cocoloaşe apoi mierea sau siropul de agave sau orice alt îndulcitor
doriţi şi doar dacă mai este necesar.Se pune seara castronelul în frigider iar
peste noapte seminţele se umflă şi se
formează delicioasa budincă.Dacă doriţi să preparaţi budinca dimineaţa, lăsaţi seminţele cel puţin o oră în castron.
Înainte de a fi
servite adăugaţi zmeura şi banana pisate iar micul dejun este gata.Se poate
folosi şi zmeură congelată sau orice
alte fructe doriţi.
Să o savuraţi cu
placere!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu