joi, 4 septembrie 2014

Budincă din seminţe de chia cu lapte de migdale, zmeură şi banană


Seminţele de chia  au o concentraţie de 3 ori mai mare de acizi graşi ( omega 3 ) decât peştele,mai multe proteine decât soia şi mai multe fibre decât seminţele de in. Aceste seminţe pot fi adăugate  în salate,supe, lapte sau iaurt , chiar şi în produsele de patiserie, prăjituri sau budinci.
Budincile de chia sunt soluţia rapidă pentru un mic dejun savuros şi plin de vitamine ce conferă energie pentru întreaga zi. Ele pot fi preparate cu ingrediente diverse  şi pot fi pregătite de seara iar dimineaţa sunt numai bune de servit.


Ingrediente:
 
3 linguri seminţe de chia
200 ml lapte de migdale ( soia, cocos, vacă )
1 mână zmeură
1 banană
1-2 linguriţe sirop de agave sau miere


Mod de preparare:
 
Într-un castronel se pun seminţele de chia, se adaugă laptele treptat amestecând cu grijă să nu se formeze cocoloaşe apoi mierea sau siropul de agave sau orice alt îndulcitor doriţi şi doar dacă mai este necesar.Se pune seara castronelul în frigider iar peste noapte seminţele se umflă şi  se formează delicioasa budincă.Dacă doriţi să preparaţi budinca dimineaţa,  lăsaţi seminţele cel puţin o oră în castron.
Înainte de a fi servite adăugaţi zmeura şi banana pisate iar micul dejun este gata.Se poate folosi şi zmeură congelată sau  orice alte fructe doriţi.
 
Să o savuraţi cu placere!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu