Băieţelului meu
îi plac foarte mult chifteluţele din dovlecei , fie ele dulci sau sărate.De
fiecare dată încerc să mai adaug
reţetelor un ingredient nou pentru ca rezultatul să fie unul şi mai apetisant.
Niciodată nu
prăjesc chifteluţele în ulei ( nu sunt sănătoase, mai ales pentru copii), ci le
coc la cuptor şi vă asigur că sunt mult mai gustoase decât cele prăjite.
În acest
weekend m-am gândit să încerc o nouă
variantă şi să le pregătesc sub formă de brioşe adăugând ş brânză dulce.
Micuţul meu a fost foarte încântat de rezultat şi le-a dat brioşelor mele nota
10 spunându-mi că de acum înainte numai aşa să-i prepar chifteluţele de
dovlecei.
Ingrediente
pentru 28 de brioşe:
800 gr dovlecei
(3 dovlecei medii)
400 gr brânză
dulce
2 ouă
1 cană zahăr
5-6 linguri iaurt
2 pliculeţe zahăr
vanilat
2/3 cană ulei
1 praf de copt
10 linguri cu
vârf de făină
2 linguri griş
Mod de preparare:
Se spală
dovleceii şi se dau pe răzătoarea mare cu tot pe coajă. Într-un castron se
amestecă ouăle cu zahărul tos şi zahărul
vanilat, se adaugă uleiul apoi brânza dulce, iaurtul, praful de copt şi
dovleceii storşi de zeamă. La sfărşit se pun
grişul şi făina treptat, omogenizând
compoziţia. Se unge tava de brioşe cu ulei, se tapetează cu făina apoi se umplu
formele de brioşe cu aluat. Se pune tava în cuptorul preîncălzit la 180 de grade
pentru 30 de minute sau până ce brioşele devin aurii. Se scoate tava din cuptor,
se răstoarnă brioşele, se lasă să se răcească şi se servesc.
Am încercat să
pun brioşele în hârtie de copt şi apoi în formele din tavă dar după ce le-am
scos din cuptor nu am mai putut să dezlipesc hârtia deoarece compoziţia este
totuşi moale şi se lua hârtia cu tot cu cocă, de aceea am ales varianta cu tava
unsă cu ulei şi tapetă cu făină.
Vă doresc spor la bucătărit!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu