joi, 4 septembrie 2014

Budincă de chia cu lapte de migdale, pudră de roşcove, nuci şi merişoare


Seminţele de chia seamană cu seminţele de mac, fiind albe sau negre.Ambele sortimente de seminţe au valori nutritive foarte bune şi sunt bogate în omega 3.
În seminţele de chia se regăsesc cantităţi mari de calciu, magneziu, mangan, fosfor, fier sau zinc.Acestea sunt ideale în curele de slabire ajutând la reducerea poftei de mâncare. De asemenea sunt eficiente în combaterea tulburărilor de somn, stimulează relaxarea organismului, previn apariţia cancerului, previn afecţiunile cardiovasculare şi gastrointestinale, ajută digestia, au proprietăţi antiinflamatoare, întăresc oasele şi previn osteoporoza.
Această budincă poate fi servită atât la micul dejun cât şi ca desert. Este săţioasă şi cu siguranţă nu vă veţi opri la a o prepara doar o singură data.

 
Ingrediente:
3 linguri seminţe de chia
200 ml lapte de migdale( soia,cocos,vacă)
1 lingură nuci tocate
1 lingură merişoare
2 linguriţe pudră de roşcove( caccao)
1-2 linguriţe miere(sirop de agave)
 
Mod de preparare:
 
Într-un castronel se pun seminţele de chia la înmuiat cu laptele, îndulcitorul ( miere,sirop de agave sau orice alţi îndulcitori folosiţi)şi pudra de roşcove sau cacaoa amestecând cu grijă să nu se formeze cocoloaşe.Se adaugă nucile tocate mărunt sau măcinate apoi merişoarele.Compoziţia se lasă să se odihnească cel puţin o oră pentru ca seminţele să se umfle apoi se mai amestecă încă o dată şi poate fi servită.
Rapid, sănătos, gustos!


Poftă bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu