Seminţele de chia
seamană cu seminţele de mac, fiind albe sau negre.Ambele sortimente de seminţe
au valori nutritive foarte bune şi sunt bogate în omega 3.
În seminţele de
chia se regăsesc cantităţi mari de calciu, magneziu, mangan, fosfor, fier sau
zinc.Acestea sunt ideale în curele de slabire ajutând la reducerea poftei de
mâncare. De asemenea sunt eficiente în combaterea tulburărilor de
somn, stimulează relaxarea organismului, previn apariţia cancerului, previn
afecţiunile cardiovasculare şi gastrointestinale, ajută digestia, au proprietăţi
antiinflamatoare, întăresc oasele şi previn osteoporoza.
Această budincă
poate fi servită atât la micul dejun cât şi ca desert. Este săţioasă şi cu
siguranţă nu vă veţi opri la a o prepara doar o singură data.
Ingrediente:
3 linguri seminţe
de chia
200 ml lapte de
migdale( soia,cocos,vacă)
1 lingură nuci
tocate
1 lingură
merişoare
2 linguriţe pudră
de roşcove( caccao)
1-2 linguriţe
miere(sirop de agave)
Mod de preparare:
Într-un castronel
se pun seminţele de chia la înmuiat cu laptele, îndulcitorul ( miere,sirop de
agave sau orice alţi îndulcitori folosiţi)şi pudra de roşcove sau cacaoa
amestecând cu grijă să nu se formeze cocoloaşe.Se adaugă nucile tocate mărunt
sau măcinate apoi merişoarele.Compoziţia se lasă să se odihnească cel puţin o
oră pentru ca seminţele să se umfle apoi se mai amestecă încă o dată şi poate
fi servită.
Rapid, sănătos,
gustos!
Poftă bună!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu