Gustul acrişor al
prunelor şi cel vanilat al aluatului fac din această tartă combinaţia perfectă
de arome!
Servită dimineaţa
la cafea sau duminica împreună cu familia şi prietenii este alegerea perfectă!
1 kg de prune
150 gr unt sau
margarină
1 ou
1 cană +3 linguri
zahăr
2 pliculeţe zahăr
vanilat
1 linguriţă praf
de copt
1 linguriţă rasă
de scorţişoară
2 linguri iaurt
2 linguri griş
15-16 linguri cu
făină
coaja de la o
lămâie
zahăr pudră
Mod de preparare:
Prunele se spală,
se scot sâmburii apoi se pun într-un vas pe foc cu o cană de zahăr şi se fierb
30 de minute până se obţine un
gem mai moale.Se ia vasul de pe foc, se adaugă scorţişoara şi se lasă compoziţia
să se răcească.
Margarina sau
untul la temperatura camerei se amestecă împreună cu zahărul tos şi cel
vanilat, se adaugă oul, iaurtul, praful de copt, coaja de lămâie apoi făina
treptat. Se obţine un aluat fraged care se înveleşte într-o folie de plastic şi
se pune în frigider să se odihnească o oră. Se unge cu ulei şi se tapetează cu
făină sau hârtie de copt o tavă rotundă cu diametrul de 26 sau 28 cm.
Se ia 2/3
din aluat şi se întinde cu sucitorul pe masa de lucru tapetată cu făină apoi se
pune în tavă, inclusiv pe pereţii acesteia. Aluatul de pe fundul tăvii se
înţeapă cu o furculiţă din loc în loc pentru ca acesta să nu se umfle prea tare
la copt.
Se introduce tava în cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru 10
minute apoi se scoate se presară grişul iar peste acesta se pune amestecul de
prune cu zahăr. Deasupra se fac grilaje din coca rămasă.Se mai introduce tava
în cuptor pentru 25 minute sau până se rumeneşte tarta deasupra
şi pe margini.
Se scoate din cuptor, se lasă să se răcească, se pudrează cu
zahăr, se taie felii şi se serveşte.
Poftă bună!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu