Migdalele au mai
puţine calorii şi sunt mai bogate în calciu decât alte nuci. S-a observat că un
consum regulat de migdale reduce bolile cardio – vasculare, doza necesară fiind
de 20 g pe zi.
Pe lângă faptul
că migdalele conţin calciu, ele sunt o sursă de nutrienţi sănătoşi cum ar fi
acizii graşi esenţiali, fibre, magneziu,proteine, cupru, potasiu,mangan,
fosfor,fier,vitamina E, zinc, vitamine B.
Laptele de migdale este gustos şi bogat în vitamine
fiind recomandat atât pentru adulţi cât şi pentru copii. Acest lapte poate
fi preparat foarte uşor acasă iar costurile unui litru de
lapte obţinut din 100 de grame de migdale nu depăşesc cu mult costurile unui
litru de lapte obişnuit din magazine.După ce a fost preparat, laptele de migdale
rezistă la frigider 2-3 zile fără
probleme.
Ingrediente pentru 1 litru de lapte:
100 gr migdale
1 litru apă
-pentru îndulcit
10-12 curmale
sirop de agave
miere
Se pun migdalele
într-un castron acoperite de apă ( cam un cm) peste noapte. Cu cât acestea stau
mai mult la inmuiat cu atât laptele iese mai cremos.
La fel se procedează şi cu curmalele.
A doua zi, se
scurg migdalele de apă , curmalele se curăţă de coajă şi de sâmburi , se pun
toate în blender cu un litru de apă şi
se mixează la viteză maximă pentru 3-4 minute. Compoziţia obţinută se strecoară printr-un tifon pus deasupra
unui vas. La sfârşit se stoarce bine tifonul iar resturile de migdale rămase se
pot folosi cu succes la prepararea unui
desert delicious.
Aici avem
rezultatul final după ce băiatul meu a
băut câteva guri din lapte ( a ieşit un litru şi un pic de lapte).
Dacă laptele
obţinut nu este destul de dulce mai puteţi adăuga miere, sirop de agave,sirop
de arţar sau chiar şi zahăr.
Pentru o aromă
deosebită mai puteţi pune în blender şi
2-3 frunze de mentă, vanilie dintr-un baton, nucşoară,lămâie rasă fin
sau un vîrf de linguriţă cu scorţişoară.
Laptele de
migdale poate fi băut ca atare sau poate fi folosit în diferite forme: budinci
( de chia, de quinoa), cu cereale, fulgi de ovăz sau secară.
Să-l serviţi cu placere!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu