miercuri, 3 septembrie 2014

Lapte de migdale


Migdalele au mai puţine calorii şi sunt mai bogate în calciu decât alte nuci. S-a observat că un consum regulat de migdale reduce bolile cardio – vasculare, doza necesară fiind de 20 g pe zi.
Pe lângă faptul că migdalele conţin calciu, ele sunt o sursă de nutrienţi sănătoşi cum ar fi acizii graşi esenţiali, fibre, magneziu,proteine, cupru, potasiu,mangan, fosfor,fier,vitamina E, zinc, vitamine B.
Laptele de migdale este gustos şi bogat în vitamine fiind recomandat atât pentru adulţi cât şi pentru copii. Acest lapte poate fi  preparat  foarte uşor acasă iar costurile unui litru de lapte obţinut din 100 de grame de migdale nu depăşesc cu mult costurile unui litru de lapte obişnuit din magazine.După ce a fost preparat, laptele de migdale rezistă  la frigider 2-3 zile fără probleme.

Ingrediente pentru 1 litru de lapte:
100 gr migdale
1 litru apă
-pentru îndulcit
10-12 curmale
sirop de agave
miere
 
 Mod de preparare:
Se pun migdalele într-un castron acoperite de apă ( cam un cm) peste noapte. Cu cât acestea stau mai mult la inmuiat cu atât laptele iese mai cremos.


La fel se procedează şi cu curmalele.

 
A doua zi,  se scurg migdalele de apă , curmalele se curăţă de coajă şi de sâmburi , se pun toate  în blender cu un litru de apă şi se mixează la viteză maximă pentru 3-4 minute. Compoziţia obţinută  se strecoară printr-un tifon pus deasupra unui vas. La sfârşit se stoarce bine tifonul iar resturile de migdale rămase se pot folosi  cu succes la prepararea unui desert delicious.



Aici avem rezultatul  final după ce băiatul meu a băut câteva guri din lapte ( a ieşit un litru şi un pic de lapte).

 
Dacă laptele obţinut nu este destul de dulce mai puteţi adăuga miere, sirop de agave,sirop de arţar sau chiar şi zahăr.
Pentru o aromă deosebită mai puteţi pune în blender şi  2-3 frunze de mentă, vanilie dintr-un baton, nucşoară,lămâie rasă fin sau un vîrf de linguriţă cu scorţişoară.
Laptele de migdale poate fi băut ca atare sau poate fi folosit în diferite forme: budinci ( de chia, de quinoa), cu cereale, fulgi de ovăz sau secară.

Să-l serviţi cu placere!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu