joi, 4 septembrie 2014

Budincă de quinoa cu migdale şi caise confiate


Quinoa este un tip de cereală cunoscut sub denumirile de  „aurul incaşilor” sau „mama cerealeleor”, ea fiind consumată în urmă cu sute de ani numai de către persoanele înstărite.Aceasta are un nivel de proteine de două ori mai ridicat decât cel  al orezului.
Quinoa este bogată în fibre, are conţinut mare de proteine, ajută în regenerarea ţesuturilor, are fier şi magneziu şi nu conţine gluten.
Budinca mea este o altă variantă de mic dejun sau desert sănătos care nu trebuie să lipsească din caietul nostru cu reţete.

Ingrediente:
 
100 gr quinoa ( o ceaşcă)
2 ceşti lapte de migdale sau orice alt lapte
1 lingură migdale tocate mărunt
6-7 caise confiate
1-2 lingurişe miere ( sirop de agave sau alt îndulcitor)
 
Mod de preparare:
Se pun caisele într-un castron acoperite de apă şi se lasă la înmuiat câteva ore sau peste noapte.Quinoa se pune într-o sită foarte fină şi se spală bine sub jetul de apă apoi se pune la fiert împreună cu laptele până  se absoarbe tot lichidul ( 15 minute). După ce s-a răcit se adaugă migdalele , caisele tăiate mărunt  şi mierea, se amestecă  apoi se serveşte.
Poftă bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu