Quinoa este un
tip de cereală cunoscut sub denumirile de
„aurul incaşilor” sau „mama cerealeleor”, ea fiind consumată în urmă cu
sute de ani numai de către persoanele înstărite.Aceasta are un nivel de
proteine de două ori mai ridicat decât cel
al orezului.
Quinoa este
bogată în fibre, are conţinut mare de proteine, ajută în regenerarea
ţesuturilor, are fier şi magneziu şi nu conţine gluten.
Budinca mea este o
altă variantă de mic dejun sau desert sănătos care nu trebuie să lipsească din
caietul nostru cu reţete.
Ingrediente:
100 gr quinoa ( o
ceaşcă)
2 ceşti lapte de
migdale sau orice alt lapte
1 lingură migdale
tocate mărunt
6-7 caise
confiate
1-2 lingurişe
miere ( sirop de agave sau alt îndulcitor)
Mod de preparare:
Se pun caisele
într-un castron acoperite de apă şi se lasă la înmuiat câteva ore sau peste
noapte.Quinoa se pune într-o sită foarte fină şi se spală bine sub jetul de apă
apoi se pune la fiert împreună cu laptele până
se absoarbe tot lichidul ( 15 minute). După ce s-a răcit se adaugă
migdalele , caisele tăiate mărunt şi
mierea, se amestecă apoi se serveşte.
Poftă bună!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu