vineri, 13 februarie 2015

Bomboane raw din curmale, cocos şi migdale


Ador să încerc reţete noi, mai ales din cele sănătoase! Bomboanele preparate de mine fac parte din această categorie şi sunt unul din deserturile îndrăgite de întreaga familie.  Avantajul lor este că sunt săţioase, preparate din ingrediente naturale, fără coacere şi le putem păstra o perioadă mai lungă de timp ( dacă rezistă ).
 
Ingrediente:
 
200 gr curmale
150 gr fulgi de cocos uscaţi sau pulpă rezultată de la laptele de cocos
1 cană migdale măcinate sau miez rezultat de la laptele de migdale
100 ml lapte migdale, cocos, dovleac
1-2 linguri cacao sau pudră de roşcove
1-2 linguri miere (opţional)
esenţă vanilie, esenţă de rom sau scorţişoară (opţional)
pentru decor : fulgi de cocos, fistic măcinat, migdale măcinate,bomboneşe de ciocolată, seminţe de susan

Mod de preparare:
 
Într-un vas se pun curmalele la hidratat pentru 3 ore acoperite de apă.După ce s-au hidratat, se scot sâmburii curmalelor şi acestea se pun în blender împreună cu laptele de migdale. Se formează o pastă care apoi se amestecă într-un castron cu celelalte ingrediente. Dacă aluatul este prea moale mai adăugaţi fulgi de cocos,iar dacă vi se pare foarte greu de modelat mai puteţi pune lapte de migdale.
Se gustă compoziţia şi se mai poate adăuga miere după gust. Eu nu am pus miere deloc.
Se formează bombonelele apoi se tăvălesc prin fulgi de cocos, ciocolată mărunţită, fistic măcinat sau seminţe de susan uşor prăjite .
Se pot păstra la frigider sau într-o cutie închisă şi depozitată la loc răcoros!


Spor la bucătărit!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu