Din când în când
prepar aceşti covrigi pentru a avea ce ronţăi seara la un film sau la o bere cu
prietenii.
Nu necesită multe
ingrediente şi nici reţeta nu este foarte greu de urmat. Ideea de a pune
seminţe de floarea soarelui şi dovleac peste ei a fost minunată. O combinaţie
perfectă!
Ingrediente
pentru 8-10 covrigi:
500 gr făină
1 cubuleţ drojdie
( 25 gr )
8 linguri ulei
250 ml apă
1 linguriţă zahăr
sare
seminţe de
dovleac, floarea soarelui, mac, susan
sare grunjoasă
Mod de preparare:
Se pune drojdia
să se dizolve în apa călduţă împreună cu
zahărul şi un praf de sare. Făina se pune toată
într-un castron, se adaugă apa cu drojdia şi se frământă aluatul încorporând
treptat uleiul. Aluatul obţinut trebuie să fie elastic. Se lasă aluatul la
dospit 30 de minute apoi se împarte în biluţe egale iar pe masa de lucru unsă
cu ulei se formează şnururi lungi şi
subţiri care se răsucesc în formă de covrigi.
Se pune pe foc un
vas cu apă şi un praf de sare. Când apa începe să fiarbă se pun covrigii ( cu
mare atenţie ) iar când aceştia se ridică la suprafaţă se scot cu o paletă pe o farfurie.Se presară pe
covrigi seminţele şi sare grunjoasă apoi se aşează în tava
tapetată cu hârtie de copt.
Se pune tava în
cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru 40- 50 minute sau până ce covrigii
se rumenesc.
Se servesc atât
calzi cât şi reci!Poftă bună!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu