marți, 24 februarie 2015

Covrigi bavarezi cu seminţe ( de post )

Din când în când prepar aceşti covrigi pentru a avea ce ronţăi seara la un film sau la o bere cu prietenii.
Nu necesită multe ingrediente şi nici reţeta nu este foarte greu de urmat. Ideea de a pune seminţe de floarea soarelui şi dovleac peste ei a fost minunată. O combinaţie perfectă!
 
Ingrediente pentru 8-10 covrigi:
500 gr făină
1 cubuleţ drojdie ( 25 gr )
8 linguri ulei
250 ml apă
1 linguriţă zahăr
sare
seminţe de dovleac, floarea soarelui, mac, susan
sare grunjoasă

Mod de preparare:
 
Se pune drojdia să se dizolve  în apa călduţă împreună cu zahărul şi un praf de sare. Făina se pune toată  într-un castron, se adaugă apa cu drojdia şi se frământă aluatul încorporând treptat uleiul. Aluatul obţinut trebuie să fie elastic. Se lasă aluatul la dospit 30 de minute apoi se împarte în biluţe egale iar pe masa de lucru unsă cu ulei se formează şnururi  lungi şi subţiri care se răsucesc în formă de covrigi.

Se pune pe foc un vas cu apă şi un praf de sare. Când apa începe să fiarbă se pun covrigii ( cu mare atenţie ) iar când aceştia se ridică la suprafaţă  se scot cu o paletă pe o farfurie.Se presară pe covrigi seminţele  şi  sare grunjoasă apoi se aşează în tava tapetată cu hârtie de copt.
Se pune tava în cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru 40- 50 minute sau până ce covrigii se rumenesc.
Se servesc atât calzi cât şi reci!

Poftă bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu