miercuri, 4 februarie 2015

Paste cu carne de vită şi legume la cuptor

Pentru cină sau masa de prânz, pastele la cuptor mi se par foarte practice. Se prepară rapid şi putem adauga în compoziţie ingredientele preferate.
 
Ingrediente:
 
1 pachet paste ( 400 gr )
500 gr pulpă vită
2 morcovi
1 ţelină
150 gr mazăre
150 gr cascaval
2 ouă
2 căni suc de roşii
busuioc  uscat
sare
piper

Mod de preparare:
 
Pentru a fierbe pastele ( eu am folosit melci spiralţi ) se  pune pe foc un vas cu apă şi un praf de sare.Când apa începe să fiarbă se pun pastele, se amestecă şi se opreşte focul acoperind vasul cu un capac.Pastele pot fi al dente ( mai puţin făcute ) pentru că le vom pune şi la cuptor.
Se lasă pastele să stea în apa fiartă aproximativ 15 minute, apoi se scurg într-o sită, se trec pe sub jetul de apă rece şi se lasă în sită până preparăm carnea.
Carnea se taie cubuleţe şi se căleşte în 2 linguri de ulei pentru 5 minute după care se adaugă morcovii şi ţelina tăiate fâşii subţiri, mazărea, o linguriţă de busuioc uscat  şi se mai lasă pe foc pentru încă 5 minute pentru a se înmuia legumele. Se potriveşte gustul de sare şi piper.
Se amestecă pastele cu carnea şi legumele ( după ce se răcesc un pic), se adaugă 100 gr caşcaval ras şi cele 2 căni de suc de roşii. Se pune totul într-o tavă de yena iar deasupra se pun cele 2 ouă bătute şi amestecate cu restul de caşcaval ras.
Se introduce tava în cuptorul preîncălzit la 180 de grade până partea de deasupra devine aurie.
Se servesc calde!
Poftă bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu