Pentru cină sau
masa de prânz, pastele la cuptor mi se par foarte practice. Se prepară rapid şi
putem adauga în compoziţie ingredientele preferate.
Ingrediente:
1 pachet paste (
400 gr )
500 gr pulpă vită
2 morcovi
1 ţelină
150 gr mazăre
150 gr cascaval
2 ouă
2 căni suc de
roşii
busuioc uscat
sare
piper
Mod de preparare:
Pentru a fierbe
pastele ( eu am folosit melci spiralţi ) se
pune pe foc un vas cu apă şi un praf de sare.Când apa începe să fiarbă
se pun pastele, se amestecă şi se opreşte focul acoperind vasul cu un
capac.Pastele pot fi al dente ( mai puţin făcute ) pentru că le vom pune şi la
cuptor.
Se lasă pastele
să stea în apa fiartă aproximativ 15 minute, apoi se scurg într-o sită, se trec
pe sub jetul de apă rece şi se lasă în sită până preparăm carnea.
Carnea se taie
cubuleţe şi se căleşte în 2 linguri de ulei pentru 5 minute după care se adaugă
morcovii şi ţelina tăiate fâşii subţiri, mazărea, o linguriţă de busuioc uscat şi se mai lasă pe foc pentru încă 5 minute
pentru a se înmuia legumele. Se potriveşte gustul de sare şi piper.
Se amestecă
pastele cu carnea şi legumele ( după ce se răcesc un pic), se adaugă 100 gr
caşcaval ras şi cele 2 căni de suc de roşii. Se pune totul într-o tavă de yena
iar deasupra se pun cele 2 ouă bătute şi amestecate cu restul de caşcaval ras.
Se introduce tava
în cuptorul preîncălzit la 180 de grade până partea de deasupra devine aurie.
Se servesc calde!
Poftă bună!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu