Într-una din
zilele când am avut chef să petrec mai mult timp în bucătărie, am pregătit
aceste delicioase cornuri cu gem.Am fost foarte încântată de rezultat şi cu
siguranţă o să mai repet experienţa.
Ingrediente:
500 gr făină
2 ouă
150 ml lapte
25 gr drojdie ( 1
cub mic )
5 linguri zahăr
50 gr unt sau
margarină
coaja de la o
lămâie
2 gălbenuşuri
pentr uns cornurile
gem pentru
umplutură
Mod de preparare:
Laptele se
încălzeşte foarte puţin şi se pune în el drojdia să se dizolve.
Într-un castron
se amestecă făina împreună cu zahărul,
coaja de lămâie şi un praf de sare apoi se adaugă untul sau margarina la temperatura camerei, cele 2 ouă întregi şi se frământă bine
aluatul.
Se adaugă şi
laptele cu drojdia şi se omogenizează compoziţia.Aluatul obţinut trebuie să se
dezlepească de pe pereţii castronului.Dacă mai este nevoie mai puteţi adăuga
făină.
Se acoperă
castronul cu o cârpă curată şi se lasă pentru o oră să crească la loc călduţ.
După ce coca şi-a
dublat volumul se formează 2-3 bile din ea apoi fiecare din ele se întinde sub formă de cerc pe masa tapetată cu făină . Cercurile se
împart în câte triunghiuri doreşte fiecare( depinde de cât de mari doriţi să
fie cornurile). Se umple fiecare triunghi cu gem la capătul mai lat ( eu am
folosit 2 borcane de 400 gr de gem de gutui), apoi se rulează.Pentru ca gemul
să nu iasă pe la capete eu am îndoit capetele şi totul a ieşit bine.
Se pun cornurile
în tava unsă cu ulei şi tapetată cu făină sau hârtie de copt şi se mai lasă
jumătate de oră să crească apoi se ung cu gălbenuş de ou amestecat cu o lingură
de lapte.Se introduce tava în cuptorul
preîncălzit la 180 de grade pentru 25-30
minute .
Se scot cornurile
pufoase din cuptor şi cine doreşte le
poate pudra cu zahăr.Noi le-am mânca asa.
Spor la bucătărit!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu