După cum am mai
scris şi în postările anterioare ( smoothie de sfeclă şi salată de sfeclă )
sfecla roşie conţine vitaminele A, C, E, vitamie din complexul B şi minerale
precum fier, cupru, zinc, iod, calciu şi potasiu. Ea conţine şi cea mai mare
cantitate de vitamina K conţinută de o legumă. Bineînţeles că sfecla este mai
sănătoasă dacă o consumăm crudă. Dacă este
fiartă sau coaptă ea îşi mai păstrează din vitamine dar nu atât de multe
ca atunci când este consumată crudă.
Ingrediente:
400 gr sfeclă
roşie ( 3-4 bucăţi mai mici)
2 morcovi
1 ţelină medie
1 păstârnac
1 rădăcină de
pătrunjel
1 legătură de
pătrunjel
1 bucăţică de
ghimbir de 1-2 cm ( opţional )
200 ml smântână
dulce pentru gătit ( opţional)
sare
piper
Mod de preparare:
Într-un vas cu apă şi un praf de sare se pun la fiert bucăţile de sfeclă ( spălate) şi
fără a fi curăţate de coajă.Sfecla nu trebuie să fiarbă foarte mult.Aceasta
trebuie doar să se înmoaie cât să putem înfige furculiţa în ea.
În alt recipient
se pun celelalte rădăcinoase spălate, curăţate de coajă şi tăiate bucăţele sau
rondele.
Din momentul în
care apa a început să fiarbă se lasă legumele 15 minute.
Se pun în blender
sfecla fiartă, curăţată de coajă şi tăiată bucăţele, frunzele de pătrunjel, se
adaugă legumele şi o cană din supa în care acestea au fiert.Dacă doriţi ca supa
să fie mai lichidă mai puteţi adăuga zeamă.Se adaugă smântâna dulce apoi se
potriveşte gustul de sare şi piper.
Se serveşte cu
crutoane!
Poftă bună!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu