luni, 9 februarie 2015

Supă cremă de sfeclă roşie

După cum am mai scris şi în postările anterioare ( smoothie de sfeclă şi salată de sfeclă ) sfecla roşie conţine vitaminele A, C, E, vitamie din complexul B şi minerale precum fier, cupru, zinc, iod, calciu şi potasiu. Ea conţine şi cea mai mare cantitate de vitamina K conţinută de o legumă. Bineînţeles că sfecla este mai sănătoasă dacă o consumăm crudă. Dacă este  fiartă sau coaptă ea îşi mai păstrează din vitamine dar nu atât de multe ca atunci când este consumată crudă.

Ingrediente:
 
400 gr sfeclă roşie ( 3-4 bucăţi mai mici)
2 morcovi
1 ţelină medie
1 păstârnac
1 rădăcină de pătrunjel
1 legătură de pătrunjel
1 bucăţică de ghimbir de 1-2 cm ( opţional )
200 ml smântână dulce pentru gătit ( opţional)
sare
piper

Mod de preparare:
 
Într-un vas  cu apă şi un praf de sare se pun  la fiert bucăţile de sfeclă ( spălate) şi fără a fi curăţate de coajă.Sfecla nu trebuie să fiarbă foarte mult.Aceasta trebuie doar să se înmoaie cât să putem înfige furculiţa în ea.
În alt recipient se pun celelalte rădăcinoase spălate, curăţate de coajă şi tăiate bucăţele sau rondele.
Din momentul în care apa a început să fiarbă se lasă legumele 15 minute.
Se pun în blender sfecla fiartă, curăţată de coajă şi tăiată bucăţele, frunzele de pătrunjel, se adaugă legumele şi o cană din supa în care acestea au fiert.Dacă doriţi ca supa să fie mai lichidă mai puteţi adăuga zeamă.Se adaugă smântâna dulce apoi se potriveşte gustul de sare şi piper.
Se serveşte cu crutoane!

Poftă bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu