joi, 26 februarie 2015

Tort Foret Noire

Luna aceasta am împlinit un an de când postez reţete pe  blog şi am sărbătorit cu un  delicios tort ce are ca ingredient principal vişinele.Îmi plac  la nebunie aceste fructe,  aşa că,  le-am folosit sub toate formele.
Sper să vă încânte reţeta mea!
 
Ingrediente:
 
-pentru blat ( tavă de 26 cm diametru )
8 ouă
8 linguri zahăr
6 linguri făină
2 linguri cacao
6 linguri ulei
 
-pentru sirop
3 -4 linguri zahăr şi 250 ml apă sau compot de vişine sau lichior de vişine
-pentru cremă
500 ml smântână pentru frişcă
4 linguri zahăr pudră vanilat sau tos
2 pliculeţe întăritor pentru frişcă
 
-alte ingrediente
½  borcan gem de vişine
15-20 vişine din vişinată sau compot de vişine
50 gr ciocolată pentru ornat

Mod de preparare:
 
Pentru prepararea blatului se separă albuşurile de gălbenuşuri iar acestea din urmă se amestecă împreună cu uleiul ca pentru maioneză. Albuşurile se bat spumă adăugând treptat zahărul.Se toarnă amestecul de gălbenuşuri peste spuma din albuşuri apoi se încorporează făina şi cacaoa amestecând uşor cu o lingură de jos în sus.Se pune aluatul obţinut în tava unsă cu ulei şi tapetată cu făină sau hârtie de copt şi se introduce în cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru 35-40 de minute sau până trece testul scobitorii.După ce se răceşte,  blatul se taie în 3 părţi egale.
Pentru sirop puneţi pe foc 3-4 linguri zahăr cu 250 ml apă şi lăsaţi să fiarbă 10-15 minute sau dacă aveţi lichior de cireşe puteţi însiropa blatul cu acesta.
Smântâna dulce se bate cu 4 linguri zahăr adăugând şi 2 pliculeţe de întăritor pentru frişcă.
Se aşează prima foaie de blat pe un platou, se însiropează, se unge cu gem de vişine şi se pune 1/3 din cantitatea de frişcă.A doua foaie se pune  peste stratul de frişcă, se însiropează şi aceasta,  apoi se acoperă cu încă 1/3 din cantitatea de frişcă, iar deasupra se pun vişine din vişinată fără sâmburi şi eventual tăiate în două.Se adaugă  a treia foaie de blat, se acoperă cu frişca rămasă şi se ornează cu ciocolată rasă şi vişinele rămase.
Se pune tortul în frigider şi se serveşte rece!

Spor la bucătărit!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu