Am numit această
plăcintă „rapidă” deoarece am folosit
foi din comerţ fără a mai pierde timpul să le prepar eu. Ideea este să ne
uşurăm munca şi nu să stăm prea mult
timp în bucătărie pentru a rata
momentele frumoase petrecute
alături de cei dragi.
Ingrediente:
1 pachet foi de
plăcintă
1 kg brânză dulce
200 gr stafide
4 ouă
8 linguri zahăr
tos
2-3 pliculeţe
zahăr vanilat
3-4 linguri griş
1/2 cană ulei
pentru uns foile
1 lingură unt
coaja de la o
lămâie sau portocală
zahăr pudră
pentru ornat
Mod de preparare:
Se scot foile de
plăcintă din congelator şi se lasă să se dezgheţe.Stafidele se pun într-un
castron acoperite cu apă şi se lasă pentru 2 ore să se hidrateze.
Brânza dulce se
amestecă împreună cu 6 linguri de zahăr tos şi zahărul vanilat apoi se adaugă
ouăle, grişul şi stafidele.
Se desfac foile,
se pun pe masa de lucru apoi se ia o foaie, se unge cu ulei ( margarină topită
sau unt topit ) folosind o pensulă, peste ea se pune altă foaie care, de asemenea
se unge cu ulei iar peste aceasta se mai
întinde şi cea de-a treia foaie ( aceasta nu se mai unge cu nimic ).Se întind
4-5 linguri din compoziţia de brânză pe foaia de plăcintă lăsând marginea spre care rulăm neacoperită .
Se rulează foile
şi se pun în tava tapetată cu unt.
Procedăm aşa până se termină foile. Mie mi-au ieşit 5 rulouri.
Se introduce tava în cuptorul preîncălzit la
180 de grade şi se lasă 40 minute sau până se rumenesc rulourile. Cât timp plăcinta
este în cuptor se face un sirop din 2 linguri de zahăr şi 150 ml apă iar când
scoateţi tava din cuptor puneţi cu o lingură sirop pe toată suprafaţa plăcintei
şi acoperiţi tava cu o cârpă curată. Astfel, foile de plăcintă vor fi moi .
După ce se răceşte, sepudrează cu zahăr şi se taie bucăţele.
Spor la
bucătărit!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu