sâmbătă, 21 februarie 2015

Plăcintă rapidă cu brânză dulce

Am numit această plăcintă „rapidă”  deoarece am folosit foi din comerţ fără a mai pierde timpul să le prepar eu. Ideea este să ne uşurăm munca şi nu să stăm  prea mult timp în bucătărie pentru a rata  momentele  frumoase petrecute alături de cei dragi.
 
Ingrediente:
1 pachet foi de plăcintă
1 kg brânză dulce
200 gr stafide
4 ouă
8 linguri zahăr tos
2-3 pliculeţe zahăr vanilat
3-4 linguri griş
1/2 cană ulei pentru uns foile
1 lingură unt
coaja de la o lămâie sau portocală
zahăr pudră pentru ornat
 
Mod de preparare:
 
Se scot foile de plăcintă din congelator şi se lasă să se dezgheţe.Stafidele se pun într-un castron acoperite cu apă şi se lasă pentru 2 ore să se hidrateze.
Brânza dulce se amestecă împreună cu 6 linguri de zahăr tos şi zahărul vanilat apoi se adaugă ouăle, grişul şi stafidele.
Se desfac foile, se pun pe masa de lucru apoi se ia o foaie, se unge cu ulei ( margarină topită sau unt topit ) folosind o pensulă, peste ea se pune altă foaie care, de asemenea se unge cu ulei  iar peste aceasta se mai întinde şi cea de-a treia foaie ( aceasta nu se mai unge cu nimic ).Se  întind  4-5 linguri din compoziţia de brânză pe foaia de plăcintă lăsând  marginea spre care rulăm neacoperită .
Se rulează foile şi se pun în tava tapetată  cu unt. Procedăm aşa până se termină foile. Mie mi-au ieşit 5 rulouri.

Se introduce tava în cuptorul preîncălzit la 180 de grade şi se lasă 40 minute sau până se rumenesc rulourile. Cât timp plăcinta este în cuptor se face un sirop din 2 linguri de zahăr şi 150 ml apă iar când scoateţi tava din cuptor puneţi cu o lingură sirop pe toată suprafaţa plăcintei şi acoperiţi tava cu o cârpă curată. Astfel, foile de plăcintă vor fi moi . După ce se răceşte, sepudrează cu zahăr şi se taie bucăţele.
Spor la bucătărit!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu