Am găsit de mult această reţetă printr-o revistă ( nici nu
mai ştiu care ) şi zilele trecute mi-am amintt de ea.Nu mai ştiu dacă acolo
erau aceleaşi cantităţi sau dacă am omis din ingrediente, ceea ce pot să vă
spun este că budinca a ieţit delicioasă.Are un gust dulceag combinat cu cel de
nucşoară şi cu cel al piperului.Minunată budinca mea !
Ingrediente pentru 3 budinci în vase de ceramică mici şi
rotunde:
400 gr morcovi ( 4 morcovi medii )
1 ţelină medie
2 ouă
1 ceapă albă
4 linguri smântână
pentru gătit
1-2 linguri unt
1 legatură pătrunjel
nucşoară
sare
piper
pesmet pentru tapetat castronaşele
Mod de preparare:
Se spală morcovii şi ţelina, se curăţă de coajă şi se dau pe
răzătoarea mare.Ceapa se curătă şi ea de
coajă, se toacă mărunt şi se căleşte cu o lingură de unt pentru 2 minute apoi
se adaugă morcovii şi ţelina care se mai lasă încă 2 minute.Se toarnă în
amestecul din cratiţă jumătate de pahar de apă , sare şi piper apoi se pune
capacul şi se lasă pe foc până se evaporă
apa iar rădăcinoasele devin moi.Se lasă morcovii să se racească. Ouăle se bat într-
un castron cu smântâna şi pătrunjelul
tocat,un pref de nucşoară, sare şi piper apoi se adaugă morcovii răciţi.
Se ung formele cu unt şi se tapetează cu pesmet, se toarnă
compoziţia în ele apoi se pun pe o tavă care se introduce în cuptorul preîncălzit la 180 de
grade pentru 35- 40 minute sau până se
rumeneşte deasupra.
Se scoate budinca din cuptor şi se serveşte călduţă!
Poftă bună!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu