luni, 2 februarie 2015

Smoothie cu sfeclă roşie, morcov şi măr

Un  smoothie este o băutură formată dintr-un amestec de fructe sau legume crude.Pe lângă fructe se mai poate adăuga şi gheaţă, fructe îngheţate,  miere sau diverse siropuri preecum şi îngheţată.Pentru ca băutura să fie destul de fluidă se adaugă diferite lichide cum ar fi :lapte de diferite feluri ( soia, migdale,vacă), ceai verde sau apă. Deasemenea în smoothie-uri  se pot adăuga şi diferite suplimente nutriţionale pudră.
Smoothie-ul cu  sfeclă roşie are efecte extraordinare asupra organismului la nivel energetic şi nutritiv. Un pahar din acest suc, băut  dimineaţa pe stomacul gol  îmbunătăţeşte metabolismul,  combate şi previne anemia şi  ne ajută să avem un ficat sănătos.
 Ingrediente:
1 sfeclă roşie (100- 140 gr)
1 morcov mediu
1 măr mare
miere şi zeamă de lămâie ( opţional )
 
 Mod de preparare:
Se spală şi se curăţă de coajă sfecla, mărul şi morcovul apoi se dau pe răzătoarea mare şi se pun în blender adaugând apă în funcţie de cât de gros doriţi să fie sucul. Smoothie-ul poate fi îndulcit cu miere şi deasemenea se poate adăuga şi puţină zeamă de lămâie.
 
Să-l savuraţi cu placere!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu