Îmi place la
nebunie bucătăria chinezească şi, de
aceea prepar tot felul de reţete, care de care mai sofisticate sau mai uşoare.
Încerc ( şi de cele mai multe ori îmi şi iese ) să combin diverse arome, sosuri
sau legume pe care nici nu îmi
închipuiam vreodată că le voi gusta sau, şi mai mult, că îmi vor plăcea.După părerea mea,
bucătăria chinezească foloseşte cele mai sănătoase alimente, fructe, legume,
iar cel mai mare avantaj este că, prepararea lor nu necesită mult timp.
Ingrediente:
500 gr pulpă porc
1 ardei capia sau
ardei gras roşu
2 morcovi
1 ţelină medie
1 rădăcină de
păstârnac
150 gr mazăre
1 cană suc de roşii
1 legătură de
pătrunjel
2-3 linguri sos
de soia
sare
piper
cimbru
Mod de preparare:
Se taie pulpa de
porc cubuleţe şi se pune la marinat într-un castron cu jumătate de cană suc de roşii, sos de soia şi cimbru,
pentru o oră. În timp ce carnea stă la marinat se taie legumele cubuleţe
apoi se încinge o tigaie sau un wok cu 2 lingur de ulei, se pune carnea cu tot
cu sosul în care a stat la marinat şi se rumeneşte bine amestecând continuu
preţ de 7-8 minute. După ce carnea este rumenită se adaugă în tigaie şi legumele pentru 5 minute apoi se pune şi
cealaltă jumătate de cană cu suc de roşii. Se potriveşte gustul cu sare şi
piper, se opreşte focul , se adaugă pătrunjelul tocat mărunt şi se pune capacul
lăsând carnea şi legumele să-şi îmbine aromele.
Se serveşte cu
orez de orice fel!
Poftă bună!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu