miercuri, 11 martie 2015

Baba ghanoush

Baba ghanoush este o salată de vinete populară în ţări precum Liban, Siria sau Iran.Aceasta se serveşte cu lipie şi roşii pe post de aperitiv.Faţă de  salata de vinete pe care noi o preparăm,  baba ghanoush are în plus, ca ingredient principal, pasta de susan.
Pasta de susan se găseşte la noi în aproape orice magazin alimentar mare, sau, mai simplu, o puteţi prepara chiar voi acasă. Reţeta mea de pastă de susan o găsiţi în postarea anterioară.
 
 Ingrediente:
4 vinete medii
2  liguri pastă de susan
2-3 linguri ulei vegetal sau de susan
1 ceapă uscată sau 2-3 fire ceapă verde
2-3 căţei de usturoi
1 lingură zeamă de lămâie
frunze de pătrunjel
sare
piper

Mod de preparare:
 
Se coc vinetele pe plită sau în cuptor apoi se pun sub jetul de apă rece, se curăţă de coajă şi se pun într-o sită la scurs.Eu am avut vinete la congelator deci, am sărit peste această etapă.Se toacă vinetele sau se pun în robotul de bucătărie apoi se adaugă ceapa tocată mărunt, usturoiul pisat, pasta de susan, uleiul, zeama de lămâie, pătrunjelul tocat mărunt, sare şi piper după gust.Se amestecă toate ingredientele şi gata salata.
 
Se serveşte cu lipie sau pâine prăjită şi roşii!
 
Poftă bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu