Baba ghanoush
este o salată de vinete populară în ţări precum Liban, Siria sau Iran.Aceasta
se serveşte cu lipie şi roşii pe post de aperitiv.Faţă de salata de vinete pe care noi o preparăm, baba ghanoush are în plus, ca ingredient
principal, pasta de susan.
Pasta de susan se
găseşte la noi în aproape orice magazin alimentar mare, sau, mai simplu, o
puteţi prepara chiar voi acasă. Reţeta mea de pastă de susan o găsiţi în
postarea anterioară.
4 vinete medii
2 liguri pastă de susan
2-3 linguri ulei
vegetal sau de susan
1 ceapă uscată
sau 2-3 fire ceapă verde
2-3 căţei de
usturoi
1 lingură zeamă
de lămâie
frunze de
pătrunjel
sare
piper
Mod de preparare:
Se coc vinetele
pe plită sau în cuptor apoi se pun sub jetul de apă rece, se curăţă de coajă şi
se pun într-o sită la scurs.Eu am avut vinete la congelator deci, am sărit
peste această etapă.Se toacă vinetele sau se pun în robotul de bucătărie apoi
se adaugă ceapa tocată mărunt, usturoiul pisat, pasta de susan, uleiul, zeama
de lămâie, pătrunjelul tocat mărunt, sare şi piper după gust.Se amestecă toate
ingredientele şi gata salata.
Se serveşte cu
lipie sau pâine prăjită şi roşii!
Poftă bună!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu