Am citit de
curând că susanul este considerat un adevărat super star printre alimentele
medicament.
Seminţele de
susan au peste 40 de beneficii pentru sănătate ( diabet, hipertensiune,
depresie ) iar acesstea pot fi găsite
foarte uşor pe site-urile de specialitate.
Pasta de susan
este folosită mai ales în preparatele arăbeşti cum ar fi : hummus,baba ghanoush
( salată arăbească de vinete ), humus din linte roşie şi multe altele.
Ştiu că aceste
preparate sunt delicioase şi, mi-am
propus să le prepar chiar eu, iar pentru
aceasta am început cu începutul: pasta de susan.
Ingrediente:
250 gr seminţe de
susan
9-10 linguri de
ulei de susan sau vegetal
Mod de preparare:
Seminţele de
susan se pun într-o tavă şi se coc în
cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru 8-10 minute.Din 2 în 2 minute
acestea trebuie amestecate pentru a nu se arde prea tare. Trebuie reţinut că
seminţele de susan nu trebuie să-şi schimbe culoarea deoarece acestea se
amărăsc. Se scot seminţele din cuptor şi se lasă să se răcească.
Pentru prepararea
pastei de susan aveţi nevoie de un blender vertical sau tocător de legume
electric.Eu am folosit un mixer vertical care are şi un recipient de tocat
legume care este destul de mic şi a trebuit să împart cantitatea de seminţe şi
ulei în 3 părţi egale dar, pasta a reuşit cu succes.
Dacă aveţi blender
vertical se pun seminţele în acesta împreună cu uleiul şi se macină cate 2
minute de 3-4 ori cu menţiunea să aveţi grijă să nu se încingă blenderul prea
tare ( faceţi pauze pentru a-l lăsa să se răcorească).
Dacă vi se pare
că pasta este prea groasă mai puteţi adăuga ulei.
Pasta de susan se
păstrează la frigider, într-un borcan
închis ermetic , până la 3 luni.
Spor la
bucătărit
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu