sâmbătă, 21 martie 2015

Drob din legume cu ouă de prepeliţă

Drobul  este nelipsit de la masa de Paşte şi fiecare are reţeta proprie de preparare.Eu obişnuiesc să fac drob şi fără o ocazie specială iar de cele mai multe ori folosesc doar  legume.Este o idee excelentă pentru un aperitiv pe care să îl ai la îndemână in frigider şi să-l serveşti  la micul dejun sau la cină.
De obicei  prepar drobul în forma de chec dar, de această dată am încercat cu formele de brioşe şi foi de plăcintă.Ideea este de la mama mea care, ca şi mine este pasionată de gătit şi tot timpul încearcă reţete noi. Gustând acest drob la ea,  am hotărât că trebuie neapărat să încerc şi eu.
A ieşit nemaipomenit!
 
Ingrediente pentru 10 brioşe:
 
500gr ciuperci champignon
2 ardei capia
1 morcov mediu
1  legătură ceapă verde
1 legătură usturoi verde
1 legătură pătrunjel
1 legătură mărar
2 ouă de găină
12 ouă de prepeliţă
2 linguri pesmet
2 foi de plăcintă
1 mână caşcaval ras
sare
piper

Mod de preparare:
 
Ciupercile se spală, se taie bucăţele şi se pun la călit cu o lingură de ulei pentru 3-4 minute.După ce ţi-am lăsat zeama, se pun la scurs într-o sită.Morcovul se dă pe răzătoarea mică iar ceapa, usturoiul, ardeiul şi verdeaţa se toacă mărunt sau se pun în robotul de bucătărie.După ce se răcesc ciupercile, se toacă şi acestea mărunt şi se scurg între palme de surplusul de apă.Toate ingredientele se amestecă împreună cu ouăle de găină, pesmetul, sare şi piper după gust.
Ouăle de prepeliţă se fierb 4-5 minute apoi se pun sub jetul de apă rece şi se curăţă de coajă.
Foile de plăcintă se taie pătrate şi se pun câte două în formele de brioşe unse cu ulei apoi se umple forma pe jumătate cu legume, se pune un ou de prepeliţă şi se acoperă din nou cu legume.

Se pune tava în cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru 40-50 minute.După ce se scot din cuptor se presară caşscavalul ras şi pătrunjel  tocat.
Se servesc atât calde cât şi reci!




































Spor la bucătărit!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu