Drobul este nelipsit de la masa de Paşte şi fiecare
are reţeta proprie de preparare.Eu obişnuiesc să fac drob şi fără o ocazie specială
iar de cele mai multe ori folosesc doar legume.Este o idee excelentă pentru un
aperitiv pe care să îl ai la îndemână in frigider şi să-l serveşti la micul dejun sau la cină.
De obicei prepar drobul în forma de chec dar, de această
dată am încercat cu formele de brioşe şi foi de plăcintă.Ideea este de la mama
mea care, ca şi mine este pasionată de gătit şi tot timpul încearcă reţete noi.
Gustând acest drob la ea, am hotărât că
trebuie neapărat să încerc şi eu.
A ieşit
nemaipomenit!
Ingrediente
pentru 10 brioşe:
500gr ciuperci
champignon
2 ardei capia
1 morcov mediu
1 legătură ceapă verde
1 legătură
usturoi verde
1 legătură
pătrunjel
1 legătură mărar
2 ouă de găină
12 ouă de
prepeliţă
2 linguri pesmet
2 foi de plăcintă
1 mână caşcaval
ras
sare
piper
Mod de preparare:
Ciupercile se
spală, se taie bucăţele şi se pun la călit cu o lingură de ulei pentru 3-4
minute.După ce ţi-am lăsat zeama, se pun la scurs într-o sită.Morcovul se dă pe
răzătoarea mică iar ceapa, usturoiul, ardeiul şi verdeaţa se toacă mărunt sau
se pun în robotul de bucătărie.După ce se răcesc ciupercile, se toacă şi
acestea mărunt şi se scurg între palme de surplusul de apă.Toate ingredientele
se amestecă împreună cu ouăle de găină, pesmetul, sare şi piper după gust.
Ouăle de
prepeliţă se fierb 4-5 minute apoi se pun sub jetul de apă rece şi se curăţă de
coajă.
Foile de plăcintă
se taie pătrate şi se pun câte două în formele de brioşe unse cu ulei apoi se
umple forma pe jumătate cu legume, se pune un ou de prepeliţă şi se acoperă din
nou cu legume.
Se pune tava în cuptorul
preîncălzit la 180 de grade pentru 40-50 minute.După ce se scot din cuptor se
presară caşscavalul ras şi pătrunjel
tocat.
Se servesc atât
calde cât şi reci!
Spor la
bucătărit!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu