duminică, 22 martie 2015

Tort cu ciocolată fără coacere

Ador prăjiturile şi torturile cu ciocolată,muuuultă ciocolată!Acest tort se prepară foarte uşor şi poate fi servit cu orice ocazie:zi de naştere, onomastică, sărbătorile  de Crăciun sau Paşte.
Nu mai staţi pe gânduri şi încercaţi-l!
Ingrediente pentru o tavă cu diam de 26 cm:
-pentru blat
250 gr biscuiti digestivi
150 gr unt
-pentru cremă
500 gr ciocolată cu lapte
500 ml smântână dulce pentru frişcă
-pentru glazură
1oo gr ciocolată neagră ( 70% cacao)
100 ml lapte
2 linguri smântână dulce
2 linguri zahăr pudră
1 lingură unt
-pentru ornat
fulgi de ciocolata albă
Mod de preparare:
Am folosit pentru acest tort o tavă cu inel detaşabil  cu diam de 26 cm.Am pus inelul pe platoul pe care am vrut să pun tortul şi a fost mult mai simplu.
Se sfărâmă biscuiţii apoi se topeşte untul la microunde şi se amestecă împreună cu biscuiţii.Se aşează în tava de tort apoi se pune în frigider.
Ciocolata cu lapte se rupe bucăţele,apoi 200 ml din smântâna dulce se pune  pe foc şi se ţine până la punctul de fiebere apoi se adaugă ciocolata şi se amestecă bine până ce aceasta din urmă se topeşte.
Se lasă amestecul să se răcească apoi se amestecă împreună cu cei 300 ml de smântână dulce dar,de această dată bătută ( se bate smântâna dulce apoi se încorporează amestecul răcit).
Se aşează crema peste blatul de tort apoi se introduce tava în frigider pentru 6-8 ore ( eu l-am lăsat peste noapte).
Ciocolata neagră se topeşte la microunde sau la bain-marie ( se pune într-un castron deasupra unei oale cu apă care fierbe).Într-un ibric se pun  laptele cu zahărul şi smântâna dulce şi se aduc la punctul de fierbere apoi se adaugă untul şi se amestecă bine.Se toarnă compoziţia peste ciocolata topită şi se amestecă până când ciocolata prinde luciu.Se pune glazura peste tort apoi se presară  fulgii de ciocolată albă şi gata tortul.



























Răcoritor şi bun!


Spor la bucătărit!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu