După părerea mea
o astfel de maioneză este mult, mult, mult, de o mie de ori mai sănătoasă decât
o maioneză preparată din ouă şi ulei.
Să nu vă speriaţi
că trebuie să folosiţi turmeric.Turmericul este un condiment originar din India
care are un gust iute amărui.
Se foloseşte la
foarte multe mâncăruri, este un excelent medicament şi deasemenea este bun
pentru colorarea diferitelor preparate cum ar fi: maioneza, omleta, curry-ul,
ciorbe,marinat carne etc.La gătit, acesta se foloseţte în cantităţi destul de
mici deoarece are o aromă pătrunzătoare.
Turmericul creşte
capacitatea ficatului de a elimina toxinele, are proprietăţi antibiotice, antivirale,
calmează tusea, durerea în gât plus foarte multe alte proprietăţi.
Ingrediente
pentru 3 căni cu maioneză ( poate şi mai mult):
600 gr conopidă
fiartă (2 căni)
½ cană seminţe de floarea soarelui
2 linguriţe
muştar Dijon
1 vârf de
linguriţă turmeric pentru culoare
zeamă de lămâie
sare
ulei (opţional)
Se pun seminţele
de floarea soarelui într-un castron acoperite cu apă pentru a se hidrata.Se
lasă cel puţin 4 ore, eu le-am lăsat peste noapte.A doua zi, se ridicaseră la
suprafaţă mici cojiiţe de la seminţe pe care le-am aruncat ( umpleam
castronelul cu apă, ele se ridicau la suprafaţă, eu le aruncam şi tot aşa până
am scăpat de toate).Se pun seminţele în blender cu 1/3 cană cu apă şi se ţin
până se formează o pastă.Se adaugă peste
pasta din seminţe bucăţele din conopida fiartă, muştarul, turmericul, zeamă de
lămâie şi sare după gust. Dacă amestecul obţinut vi se pare prea tare, mai
puteţi adăuga apă ( câte o lingură).Se pot adăuga şi 1 sau 2 linguri de ulei
vegetal sau de măsline.
Se poate
folosi ca ingredient la prepararea
oricărei salate!
Spor la bucătărit!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu