Cei ce au
prieteni sau rude la tară sunt foarte norocoşi în aceste vremuri în care nu mai
ştim ce să mâncăm sau ce este sănătos şi ce nu.Eu mă număr printre cei
norocoşi, având posibilitatea să-i pregătesc
fiului meu preparate gustoase şi hrănitoare fără a avea prea multe dubii
în ceea ce priveşte provenienţa cărnii.
Când nu am pui
sau găină de ţară şi vreau neapărăt să
pregătesc o supă bună, cumpăr de la hypermarket pui oşenesc (crescuţi
tradiţional).
500 gr carne pui
(pulpe, piept)
3-4 morcovi
1 ceapă medie
1 ţelină medie
1 legătură de
pătrunjel
tăiţei de casă
sare
piper
Mod de preparare:
Se spală carnea
şi se pune la fiert, se spumează iar când a fiert se scoate din oală. Apa în
care a fiert carnea de pui se strecoară în altă oală unde se adaugă legumele:
morcovii curăţaţi de coajă şi taiaţi în jumătate şi apoi pe lung, ceapa şi
ţelina curăţate de coajă dar întregi.După ce au fiert legumele, ceapa şi ţelina
se scot ( eu nu le păstrez în supă) şi se adaugă bucăţile de carne curăţate de
pe oase. Se potriveşte gustul supei cu sare şi piper iar cu 3 minute înainte de
a stinge focul se adaugă şi tăiţeii de casă.Supa fiind gata se presară
pătrunjelul verde tocat şi se serveşte cu multă poftă!
Pentru o oală de
3 l se fac tăiţei dintr-un ou şi 5-6 linguri făină.Reţeta de tăiţei de casă o
găsiţi în postarea anterioară!
Spor la
bucătărit!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu