Mi-am amintit de
curând de vremurile când stateam cu părinţii iar mama pregătea această
prăjitură destul de des.I-am cerut reţeta şi am trecut la „executarea” ei.Mi
s-a părut foarte simplu de preparat şi deja am făcut 3 tăvi până acum.Sper să o
încercaţi şi voi (dacă nu aţi făcut-o
deja până acum)!
Ingrediente
pentru o tavă de 25/35 cm:
1 pachet
margarină sau unt ( 250 gr )
4 ouă mari sau 5
medii
7 linguri zahăr
tos
3 linguri zahăr
pudră vanilat
2 căni făină (
300 gr )
1 praf de copt
200 gr nucă
1 borcan de 400
gr gem
coaja de la o
lămâie
Mod de preparare:
Nuca se pune
într-o tavă la cuptor pentru 5-7 minute apoi se macină mărunt.
Albuşurile se
separă de gălbenuşuri, margarina la temperatura camerei se amestecă bine cu 4
linguri de zahăr tos şi 2 linguri de zahăr pudră vanilat apoi se adaugă treptat
gălbenuşurile şi coaja de lămâie.În compoziţia obţinută se încorporează făina
şi praful de copt .Se obţine un aluat lipicios care se întinde în tava unsă cu
ulei şi tapetată cu făină sau hârtie de copt.Pentru a putea întinde aluatul mai
uşor umeziţi mâinile cu apă.
Albuşurile se bat
spumă cu 3 linguri de zahăr tos şi 1 lingură de zahăr pudră vanilat apoi se
adaugă nucile măcinate amestecând uşor cu o spatulă de jos în sus.
Peste coca din
tavă se întinde uniform gemul ( eu am
folosit de prune) apoi se pun albuşurile cu nuci.
Se introduce tava
în cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru 40 de minute sau până ce
prăjitura devine maronie.
Se scoate tava
din cuptor, se lasă prăjitura să se răcească apoi se porţionează.
Spor la
bucătărit!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu