luni, 2 martie 2015

Tăiţei de casă

Zilele trecute o prietenă m-a întrebat dacă ştiu să prepar tăiţei de casă.Răspunsul a fost afirmativ şi, după ce i-am dat reţeta am decis că ar fi bine să o şi postez.
Partea cea mai bună la tăiţeii făcuţi în casă este că aceştia nu se fierb decât maxim 3 minute.Când supa sau ciorba este gata se pun tăiţeii, se lasă să fiarbă 3 minute apoi se opreşte focul .
Soacra mea pune numai  tăiţei de casă atât  la ciorbele  cu borş cât şi la supe. Niciodată nu cumpără fidea sau tăiţei din comerţ.

Ingrediente:
 
2 ouă
10- 12 linguri cu vârf de  făină ( 200 gr )
un praf de sare
 
Mod de preparare:
 
Regula de bază la prepararea tăiţeilor este că niciodată nu se pune apă în aluat, numai ouă şi făină.
Se bat ouăle cu praful de sare apoi se adaugă treptat făina până se obţine un aluat care să poată fi întins pe masa de lucru.Se întinde o foaie foarte subţire care apoi se lasă o jumătate de oră să se usuce puţin.


Foaia uscată  se scutură bine de surplusul de făină apoi se rulează şi se taie fideluţă.Se desfac  tăiţeii  şi  se lasă pe un tocător de lemn să se usuce o oră sau o oră şi jumătate.
După ce s-au uscat, se pot adăuga în supă sau ciorbă( cu 3 minute înainte de a stinge focul).
Pentru o oală de 3 l  este suficient  să faceţi tăiţei dintr-un ou şi 5-6 linguri făină.
 
Spor la bucătărit!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu