Zilele trecute o
prietenă m-a întrebat dacă ştiu să prepar tăiţei de casă.Răspunsul a fost
afirmativ şi, după ce i-am dat reţeta am decis că ar fi bine să o şi postez.
Partea cea mai
bună la tăiţeii făcuţi în casă este că aceştia nu se fierb decât maxim 3
minute.Când supa sau ciorba este gata se pun tăiţeii, se lasă să fiarbă 3 minute
apoi se opreşte focul .
Soacra mea pune
numai tăiţei de casă atât la ciorbele
cu borş cât şi la supe. Niciodată nu cumpără fidea sau tăiţei din
comerţ.
Ingrediente:
2 ouă
10- 12 linguri cu
vârf de făină ( 200 gr )
un praf de sare
Mod de preparare:
Regula de bază la
prepararea tăiţeilor este că niciodată nu se pune apă în aluat, numai ouă şi
făină.
Se bat ouăle cu
praful de sare apoi se adaugă treptat făina până se obţine un aluat care să
poată fi întins pe masa de lucru.Se întinde o foaie foarte subţire care apoi se
lasă o jumătate de oră să se usuce puţin.
Foaia uscată se scutură bine de surplusul de făină apoi se
rulează şi se taie fideluţă.Se desfac tăiţeii
şi se lasă pe un tocător de lemn să se usuce o
oră sau o oră şi jumătate.
După ce s-au
uscat, se pot adăuga în supă sau ciorbă( cu 3 minute înainte de a stinge
focul).
Pentru o oală de
3 l este suficient să faceţi tăiţei dintr-un ou şi 5-6 linguri
făină.
Spor la
bucătărit!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu