luni, 26 mai 2014

Crochete de dovlecei cu brânză la cuptor

 
Un aperitiv răcoros care se potriveşte de minune cu sosul tzatzichi!
 
Ingrediente:
3 dovlecei medii
200 gr brânză de vaci
100 gr brânză de capră (oaie,vacă)
2 ouă
1 legătură mărar
1 legătură ceapă verde
7-8 linguri  pesmet

 
Mod de preparare:
Se curăţă dovleceii de coajă,se dau pe răzătoarea mare şi se storc de apă (între palme) apoi se pun într-un castron.Peste dovlecei se adaugă  brânza de vaci, brânza de capră pisată cu furculiţa sau rasă, cele 2 ouă,ceapa şi mărarul tocate mărunt ,sare, piper şi 6 linguri de pesmet.
 
 
Cu mâinile umede se formează crochetele care se tăvălesc prin pesmet şi se pun în tava unsă cu ulei. Se coc în cuptorul preîncălzit la 180 de grade până se rumenesc pe partea de jos apoi se întorc pe cealaltă parte.
 
Se servesc atât reci cât şi calde, simple sau cu sosul preferat!
Poftă bună!
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu