Un aperitiv
răcoros care se potriveşte de minune cu sosul tzatzichi!
Ingrediente:
3 dovlecei medii
200 gr brânză de
vaci
100 gr brânză de
capră (oaie,vacă)
2 ouă
1 legătură mărar
1 legătură ceapă
verde
7-8 linguri pesmet
Mod de preparare:
Se curăţă dovleceii de coajă,se dau pe răzătoarea mare
şi se storc de apă (între palme) apoi se pun într-un castron.Peste dovlecei se
adaugă brânza de vaci, brânza de capră
pisată cu furculiţa sau rasă, cele 2 ouă,ceapa şi mărarul tocate mărunt ,sare,
piper şi 6 linguri de pesmet.
Cu mâinile umede
se formează crochetele care se tăvălesc prin pesmet şi se pun în tava unsă cu
ulei. Se coc în cuptorul preîncălzit la 180 de grade până se rumenesc pe partea
de jos apoi se întorc pe cealaltă parte.
Se servesc atât
reci cât şi calde, simple sau cu sosul preferat!
Poftă bună!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu