Astăzi vă propun un desert însiropat şi răcoritor!
Pentru blat
4 ouă8 linguri zahăr
12 linguri griş
500 ml lapte
3 pliculeţe zahăr
vanilat
gem sau frişcă
Mod de preparare:
Se separă gălbenuşurile
de albuşuri.Cele din urmă se bat spumă cu un praf de sare iar gălbenuşurile şi zahărul se amestecă cu mixerul până se obţine o cremă albă.
Se adaugă grişul
în gălbenuşuri apoi albuşurile amestecând cu o paletă de jos în sus.
Se pune compoziţia
într-o tavă unsă cu unt şi tapetată cu griş şi se introduce în cuptorul
preîncălzit la 180 de grade pentru 25 de minute. Eu am folosit o tavă de 25
cm/15 cm.
După cele 25 de
minute se adaugă laptele rece în care a fost dizolvat zahărul vanilat şi se mai
lasă încă 5 minute în cuptor.Când este gata opriţi cuptorul şi mai lasaţi
prăjitura încă 5 minute în cuptor.
Se ornează cu
frişcă sau gem.Eu am avut câteva mure congelate pe care le-am pus pe foc
într-un ibric cu 3 linguri de zahăr şi
le-am lăsat să fiarbă 15 minute.
Din această
compoziţie mi-au ieşit 16 bucăţi.Dacă doriţi ca prăjitura să fie mai puţin
înaltă o puteţi coace într-o tavă mai mare .
Vă doresc să o
savuraţi alături de cei dragi!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu