duminică, 25 mai 2014

Cartofi noi cu legume şi mozzarella la cuptor

 
O altă idee de a prepara cartofii noi !
 

Ingrediente:
 
6-8 cartofi noi mai măricei
10 ciuperci champignon
1 ardei capia
1 legătură ceapă verde
2 morcovi
1 legătură mărar
150 gr mozzarella
1 ou
sare
piper
 

Mod de preparare:
Se spală cartofii şi se fierb 10-15 minute în apă cu sare. Ciupercile se spală şi ele,  se taie cubuleţe şi se pun pe foc într-o tigaie cu o lingură de ulei unde se lasă până se inmoaie. După ce ciupercile s-au înmuiat  se adaugă morcovul ras pe răzătoarea mare, ceapa cu  ardeiul tocate mărunt, sare şi piper după gust.


Legumele se ţin  pe foc până se absoarbe toată zeama .


 
Cartofii fierţi se curăţă de coajă, se taie cubuleţe,  se amestecă într-un castron cu legumele răcite, mărarul tocat, oul bătut şi jumătate din cantitatea de mozzarella rasă. Se unge un vas de yena cu ulei, se tapetează cu pesmet, se pune amestecul în el  şi mozzarella rămasă deasupra apoi se introduce în cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru 25 minute.
 

Rezultatul final arată  ca o musaca de cartofi cu legume.Se poate servi atât caldă cât şi rece.


Poftă bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu