Crumble este un
desert englezesc , foarte uşor de preparat şi delicios. Combinaţia dintre aluatul crocant şi fructele moi este
minunată.Se pot folosi fructe în diverse combinaţii iar vasele în care acestea se distribuie deasemenea
rămân la alegerea fiecăruia.
Ingrediente
pentru 3 vase ceramice mici:
2 mere
6-8 capşuni
6-8 caise confiate
4 linguri zahăr brun
2 linguri alune de pădure măcinate
1 pliculeţ zahăr vanilat
50 gr unt
3 linguri cu vârf de făină
6-8 capşuni
6-8 caise confiate
4 linguri zahăr brun
2 linguri alune de pădure măcinate
1 pliculeţ zahăr vanilat
50 gr unt
3 linguri cu vârf de făină
Mod de preparare:
Se frământă cu
degetele untul rece , făina şi 2 linguri
de zahăr brun până se obţine un aluat sfărâmicios pe care îl punem la congelator până ne ocupăm
de fructe.
Merele, căpşunile şi caisele confiate se taie
cubuleţe, se pun într-un castron, se adaugă
2 linguri de zahăr brun, zahărul vanilat şi alunele de pădure apoi se
pun în recipientele de ceramică ce vor
fi introduse în cuptor. Se presară deasupra fructelor aluatul sfărâmicios fără
a apăsa pe el şi se coace în cuptorul
preîncălzit la 180 de grade pentru 30 de minute.
Crumble poate fi servit atât călduţ cât şi rece cu o porţie
generoasă de îngheţată de vanilie
alături!
Poftă bună!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu