joi, 22 mai 2014

Crumble cu mere, căpşuni şi caise confiate

Crumble este un desert englezesc , foarte uşor de preparat şi delicios. Combinaţia dintre  aluatul crocant şi fructele moi este minunată.Se pot folosi fructe în diverse combinaţii  iar vasele în care acestea se distribuie  deasemenea  rămân  la alegerea fiecăruia.
 
Ingrediente pentru 3 vase ceramice mici:
 
2 mere
6-8 capşuni
6-8 caise confiate
4 linguri zahăr brun
2 linguri alune de pădure măcinate
1 pliculeţ zahăr vanilat
50 gr unt
3 linguri cu vârf  de făină

 
Mod de preparare:
Se frământă cu degetele  untul rece , făina şi 2 linguri de zahăr brun până se obţine un aluat sfărâmicios  pe care îl punem la congelator până ne ocupăm de fructe.
Merele, căpşunile şi caisele confiate se taie cubuleţe, se pun într-un castron, se adaugă  2 linguri de zahăr brun, zahărul vanilat şi alunele de pădure apoi se pun  în recipientele de ceramică ce vor fi introduse în cuptor. Se presară deasupra fructelor aluatul sfărâmicios fără a apăsa pe el şi se coace în cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru 30 de minute.

 
  Crumble  poate fi servit  atât călduţ cât şi rece cu o porţie generoasă  de îngheţată de vanilie alături!
Poftă bună!
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu