Cum de zile bune
pieţele sunt pline de cartofi noi îi putem considera „ vedetele”
bucătăriilor noastre. Iată una din reţetele pe care o pregătesc destul de des
familiei mele în această perioadă a anului şi care are mare succes.
Ingrediente:
1 kg cartofi noi
mai mici
4-5 căţei de
usturoi
2-3 linguri ulei
de măsline sau orice alt ulei
2 crenguţe
rozmarin proaspăt
2 crenguţe cimbru
proaspăt
1 linguriţă boia
dulce
sare
piper
Mod de preparare:
Se spală cartofii
şi se pun la fiert cu puţină sare fără a fi curăţaţi de coajă. În acest timp se
prepară un sos din 2-3 linguri de ulei, o linguriţă de boia dulce, sare, piper,
rozmarin şi cimbru . După ce cartofii au
fiert se strecoară se pun într-o tavă şi se ung pe toate parţile cu sosul
preparat.Se adaugă şi căţeii de usturoi striviţi şi se dau la cuptorul
preîncălzit la 180 de grade până se rumenesc .
Se servesc cu o
salată de sezon sau dacă doriţi şi cu o friptură bună.
Poftă bună!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu