duminică, 25 mai 2014

Cartofi noi cu rozmarin şi usturoi la cuptor

 
Cum  de zile bune  pieţele sunt pline de cartofi noi îi putem considera „ vedetele” bucătăriilor noastre. Iată una din reţetele pe care o pregătesc destul de des familiei mele în această perioadă a anului şi care are mare succes.
 
 

Ingrediente:
1 kg cartofi noi mai mici
4-5 căţei de usturoi
2-3 linguri ulei de măsline sau orice alt ulei
2 crenguţe rozmarin proaspăt
2 crenguţe cimbru proaspăt
1 linguriţă boia dulce
sare
piper
 
Mod de preparare:
Se spală cartofii şi se pun la fiert cu puţină sare fără a fi curăţaţi de coajă. În acest timp se prepară  un sos din 2-3 linguri de ulei, o linguriţă de boia dulce, sare, piper, rozmarin şi cimbru . După ce  cartofii au fiert se strecoară se pun într-o tavă şi se ung pe toate parţile cu sosul preparat.Se adaugă şi căţeii de usturoi striviţi şi se dau la cuptorul preîncălzit la 180 de grade până se rumenesc .
Se servesc cu o salată de sezon sau dacă doriţi şi cu o friptură bună.
Poftă bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu