duminică, 4 mai 2014

Tortellini cu bacon şi sos de roşii la cuptor




O reţetă numai bună pentru o zi ploioasă de duminică!
 
Ingrediente:
250 gr tortellini ( cu orice fel de umplutură)
300 gr bacon
1 legătură ceapă verde
1 cutie roşii  întregi în suc propriu
150 gr mozzarella sau caşcaval
2 ouă
2 linguri smântână
sare
piper
busuioc


Mod de preparare:
Se fierb tortellini comform instrucţiunilor de pe pungă .  Baconul tăiat fâşii subţiri şi ceapa bucăţele se pun la călit într-o tigaie cu o lingură de ulei.După 5-7 minute se adaugă roşiile tocate mărunt şi sucul ,sare,piper şi busuioc după gust.Se mai lasă pe foc 5 minute şi se stinge focul.

Se scurg tortellini într-o sită sub jetul  de apă rece, se răstoarnă  înapoi în oala în care au fiert , se adaugă ceapa baconul ,roşiile călite şi 100 gr mozzarella, se  amestecă totul şi se pun într-o tavă de yena.

 
Din mozzarella rămasă, 2 ouă şi cele  2 linguri de smântână se face un sos mai gros care se toarnă deasupra  pastelor . Se pune tava în   cuptorul preîncălzit la 180 de grade până se rumeneţte mozzarella.Se servesc calde!



Poftă bună!
 




























Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu