O reţetă numai
bună pentru o zi ploioasă de duminică!
Ingrediente:
250 gr tortellini
( cu orice fel de umplutură)
300 gr bacon
1 legătură ceapă
verde
1 cutie
roşii întregi în suc propriu
150 gr mozzarella
sau caşcaval
2 ouă
2 linguri
smântână
sare
piper
busuioc
Mod de preparare:
Se fierb
tortellini comform instrucţiunilor de pe pungă . Baconul tăiat fâşii subţiri şi ceapa bucăţele
se pun la călit într-o tigaie cu o lingură de ulei.După 5-7 minute se adaugă
roşiile tocate mărunt şi sucul ,sare,piper şi busuioc după gust.Se mai lasă pe
foc 5 minute şi se stinge focul.
Se scurg
tortellini într-o sită sub jetul de apă
rece, se răstoarnă înapoi în oala în
care au fiert , se adaugă ceapa baconul ,roşiile călite şi 100 gr mozzarella,
se amestecă totul şi se pun într-o tavă
de yena.
Din mozzarella
rămasă, 2 ouă şi cele 2 linguri de
smântână se face un sos mai gros care se toarnă deasupra pastelor . Se pune tava în cuptorul
preîncălzit la 180 de grade până se rumeneţte mozzarella.Se servesc calde!
Poftă bună!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu