Sosul tzatzichi
este un sos grecesc si este unul dintre cele mai cunoscute şi răcoritoare
sosuri.Poate fi servit alături de fripturi, legume la grătar sau salate. Există
multe reţete ale acestui sos dar până la urmă fieare îl prepară după placul
său.Eu întotdeauna folosesc atât iaurt cât
şi smântână.
Ingrediente:
3 castraveţi
cornichon
200 gr iaurt gros
(grecesc)
200 gr smântână
5-6 căţei de usturoi
1 legătură de
mărar
zeama de la o
lămâie
sare
piper
Mod de preparare:
Se curăţă castraveţii
de coajă, se taie cubuleţe şi se
pun într-un castron.Se adaugă smântâna, iaurtul,
usturoiul mărunţit şi mărarul tocat. Se potriveşte gustul cu sare, piper
şi zeamă de lămâie.
Se serveşte rece!
Acest sos este potrivit pentru aceste zile călduroase şi pentru cele care probabil vor urma!
Eu am savurat
acest sos alături de crochetele de dovlecei cu brânză la cuptor. A fost
delicioasă combinaţia de gusturi!
Poftă bună!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu