luni, 26 mai 2014

Sos tzatzichi


Sosul tzatzichi este un sos grecesc si este unul dintre cele mai cunoscute şi răcoritoare sosuri.Poate fi servit alături de fripturi, legume la grătar sau salate. Există multe reţete ale acestui sos dar până la urmă fieare îl prepară după placul său.Eu întotdeauna folosesc atât  iaurt cât şi smântână.
 
Ingrediente:
3 castraveţi cornichon
200 gr iaurt gros (grecesc)
200 gr smântână
5-6  căţei de usturoi
1 legătură de mărar
zeama de la o lămâie
sare
piper



Mod de preparare:
Se curăţă castraveţii de coajă, se taie cubuleţe  şi se pun  într-un castron.Se adaugă smântâna,  iaurtul,  usturoiul mărunţit şi mărarul tocat. Se potriveşte gustul cu sare, piper şi zeamă de lămâie.
Se serveşte rece! Acest sos este potrivit pentru aceste zile călduroase şi pentru  cele care probabil vor urma!
Eu am savurat acest sos alături de crochetele de dovlecei cu brânză la cuptor. A fost delicioasă combinaţia de gusturi!
 
Poftă bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu