marți, 15 iulie 2014

Guacamole


Guacamole este un sos originar din Mesoamerica ce  are ca ingredient principal avocado.Cuvântul provine din limba spaniolă: aguacate şi mole ( avocado şi sos) care la rândul lor provin din limba nahuatl, de la cuvântul Ahuacamolli.
Avocado conţine aproximativ 20 de nutrienţi esenţiali organismului, fibre, potasiu, vitamina E şi acid folic. De asemenea avocado ajută şi la scăderea colesterolului din organism.
Foarte important de ştiut este cum să alegem fructele de avocado. Se ia un avocado şi se apasă pe cooajă, dacă este destul de moale dar degetul nu intră în pulpă este numai bun de consumat.Dacă fructul este tare îl puteţi pune într-o pungă închisă la culoare împreună cu o banană şi în 2 zile va fi copt.


Ingrediente:
 
2 avocado bine coapte
1 roşie
1 ceapă roşie mică
1 ardei iute roşu
2-3 căţei usturoi
zeamă de lămâie
coriandru
pătrunjel
sare
piper


Mod de preparare:
 Se scobeşte cu o linguriţă miezul de avocado şi se pisează cu furculiţa apoi se stropeşte cu zeamă de lămâie pentru că se oxidează foarte repede. Ceapa, ardeiul iute, roşia fără miez, pătrunjelul şi coriandru se toacă mărunt iar usturoiul se pisează. Se amestecă toate ingredientele, se adaugă sare , piper după gust şi zeamă de lămâie dacă mai este cazul.
Se serveşte cu tortilla chips!

Poftă bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu