Fasolea roşie
este o sursă importantă de fier, antioxidanţi şi fibre.Aceasta stimulează
memoria, elimină insomniile şi combate depresia, oboseala sau anxietatea.
Fasolea roşie
este sănătoasă şi necesară unei vieţi pline de energie!
Ingrediente:
300 gr fasole
roşie boabe
100 gr porumb
1 avocado
1 salata verde
2 roşii sau 6-8
roşii cherry
2 castraveţi
medii
1 ardei capia
mare
1 ceapă roşie
2-3 căţei de usturoi
1 ardei iute rosu
1 legătură de pătrunjel
zeama de la o
lămâie
ulei
sare
piper
Mod de preparare:
Se pune fasolea
să se înmoaie într-un vas cu apă rece pentru câteva ore apoi se pune la fiert.
După ce dă în clocot se aruncă apa şi se pune iar la fiert în apă caldă.Cănd
este gata se pune într-o sită sub jetul
de apă şi se lasă la scurs.Porumbul se fierbe şi el pentru 7-8 minute (dacă
este congelat).Puteţi folosi şi porumb la conservă ( eu nu sunt adepta
conservelor).
Ardeiul capia se
coace pe grătar, se pune într-un vas acoperit să se înmoaie apoi se curătă de
coajă şi se taie cubuleţe.Avocado tocat
cubuleţe se stropeşte cu zeamă de
lămâie să nu se oxideze. Salata verde se spală şi se rupe fâşii (salata verde
nu se taie cu cuţitul pentru că se oxidează).
Într-un castron
se pun roşiile şi castraveţii tăiate după placul fiecăruia, usturoiul pisat,
fasolea boabe, porumbul, ardeiul capia, ardeiul iute, ceapa verde tăiată
julien, salata verde, avocado , se adaugă ulei de măsline, zeamă de lămâie,
sare şi piper după gust apoi se amestecă totul .
Se serveşte cu
multă placere!
Poftă bună!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu