miercuri, 16 iulie 2014

Salată mexicană cu fasole roşie, avocado şi porumb


Fasolea roşie este o sursă importantă de fier, antioxidanţi şi fibre.Aceasta stimulează memoria, elimină insomniile şi combate depresia, oboseala sau anxietatea.
Fasolea roşie este sănătoasă şi necesară unei vieţi pline de energie!


Ingrediente:
300 gr fasole roşie boabe
100 gr porumb
1 avocado
1 salata verde
2 roşii sau 6-8 roşii cherry
2 castraveţi medii
1 ardei capia mare
1 ceapă roşie
2-3 căţei de usturoi
1 ardei iute rosu
1 legătură de pătrunjel
zeama de la o lămâie
ulei
sare
piper


Mod de preparare:
Se pune fasolea să se înmoaie într-un vas cu apă rece pentru câteva ore apoi se pune la fiert. După ce dă în clocot se aruncă apa şi se pune iar la fiert în apă caldă.Cănd este gata se  pune într-o sită sub jetul de apă şi se lasă la scurs.Porumbul se fierbe şi el pentru 7-8 minute (dacă este congelat).Puteţi folosi şi porumb la conservă ( eu nu sunt adepta conservelor).
Ardeiul capia se coace pe grătar, se pune într-un vas acoperit să se înmoaie apoi se curătă de coajă şi se taie cubuleţe.Avocado tocat  cubuleţe  se stropeşte cu zeamă de lămâie să nu se oxideze. Salata verde se spală şi se rupe fâşii (salata verde nu se taie cu cuţitul pentru că se oxidează).
Într-un castron se pun roşiile şi castraveţii tăiate după placul fiecăruia, usturoiul pisat, fasolea boabe, porumbul, ardeiul capia, ardeiul iute, ceapa verde tăiată julien, salata verde, avocado , se adaugă ulei de măsline, zeamă de lămâie, sare şi piper după gust apoi se amestecă totul .
Se serveşte cu multă placere!

Poftă bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu