Un aperitiv potrivit pentru orice eveniment:
petrecere în familie, o întâlnire cu prietenii sau masa de sărbători. Sunt uşor
de preparat şi nu aveţi nevoie de prea multe ingrediente.
Ingrediente
pentru 40 de sărăţele:
250 gr margarină
(un pachet)
300 gr caşcaval
14 linguri cu
vârf de făină
2 gălbenuşuri
sare
mac, chimen,
susan
Mod de preparare:
Se scoate
margarina din frigider şi se lasă să se înmoaie apoi se pune într-un castron,
se adaugă caşcavalul ras pe răzătoarea mică şi făina(nu toată o dată). Se
frământă compoziţia cu mâinile până se încorporează toate ingredientele şi se
leagă bine.Se obţine un aluat fraged pe care il lăsăm o oră la frigider să se
odihnească.
Pe masa
de lucru se întinde o foaie care se decupează în diferite forme (bastonaşe, steluţe,
floricele ).Se ung sărăţelele cu gălbenuş de ou,
se presară chimen, mac sau susan, se aşează în tava unsă cu ulei şi tapetată cu hârtie de
copt şi se pun în cuptorul preîncălzit la 180 de grade (foc potrivit) pentru
20-25 minute sau până devin aurii.
Se servesc reci!
Spor la bucătărit!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu