sâmbătă, 5 iulie 2014

Sărăţele cu caşcaval



Un aperitiv potrivit pentru orice eveniment: petrecere în familie, o întâlnire cu prietenii sau masa de sărbători. Sunt uşor de preparat şi nu aveţi nevoie de prea multe ingrediente.
 
Ingrediente pentru 40 de sărăţele:
250 gr margarină (un pachet)
300 gr caşcaval
14 linguri cu vârf de făină
2 gălbenuşuri 
sare
mac, chimen, susan



Mod de preparare:
Se scoate margarina din frigider şi se lasă să se înmoaie apoi se pune într-un castron, se adaugă caşcavalul ras pe răzătoarea mică şi făina(nu toată o dată). Se frământă compoziţia cu mâinile până se încorporează toate ingredientele şi se leagă bine.Se obţine un aluat fraged pe care il lăsăm o oră la frigider să se odihnească.
Pe masa  de lucru  se întinde  o foaie care se decupează  în diferite forme (bastonaşe, steluţe, floricele ).Se ung sărăţelele cu gălbenuş de ou,  se presară chimen, mac sau susan, se aşează  în tava unsă cu ulei şi tapetată cu hârtie de copt şi se pun în cuptorul preîncălzit la 180 de grade (foc potrivit) pentru 20-25 minute sau până devin aurii.


Se servesc reci!





























Spor la bucătărit!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu