Crema de zahăr
ars este un desert răcoritor, apreciat
de multă lume, mai ales că se prepară aproape singură şi cu foarte
puţine ingrediente!
10 ouă
1 litru lapte
2 căni zahăr tos
1 esenţă de
vanilie
coaja de la o
lamâie
coajă de
portocală
Mod de preparare:
Se pune pe foc
vasul în care preparăm crema cu o cană de zahăr pe care îl lăsăm să se topească
dar fără să se ardă deoarece va deveni
amar.Caramelul obţinut se distribuie uniform pe pereţii vasului şi se lasă să se răcească.Atunci când s-a
răcit zahărul începe să crape.
Se bat cu mixerul
ouăle cu cealaltă cană de zahăr, se adaugă laptele, esenţa de vanilie, coaja
de lămâie şi de portocală apoi compoziţia rezultată se toarnă în vasul cu caramel.
Se umple o tavă
cu apă fierbinte, se pune vasul cu crema în ea şi se introduce în cuptorul
preîncâlzit la 180 de grade pentru o oră apoi încă jumătate de oră la 200 de
grade. Apa din tavă nu trebuie să depăşească jumătatea vasului în care este
crema.Crema este gata când se rumeneşte frumos deasupra.
După ce se scoate
din cuptor se lasă să se răcească apoi se pune vasul în frigider iar când se
serveşte se răstoarnă crema pe un platou mai înalt ca să nu se verse siropul.
Poftă bună!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu