luni, 21 iulie 2014

Cremă de zahăr ars




Crema de zahăr ars este un desert răcoritor,  apreciat de multă lume, mai ales că se prepară aproape singură şi cu foarte puţine ingrediente!
 Ingrediente:
10 ouă
1 litru lapte
2 căni  zahăr tos
1 esenţă de vanilie
coaja de la o lamâie
coajă de portocală


Mod de preparare:
Se pune pe foc vasul în care preparăm crema cu o cană de zahăr pe care îl lăsăm să se topească dar  fără să se ardă deoarece va deveni amar.Caramelul obţinut se distribuie uniform pe pereţii vasului  şi se lasă să se răcească.Atunci când s-a răcit zahărul începe să crape.



Se bat cu mixerul ouăle cu cealaltă cană de zahăr, se adaugă laptele, esenţa de vanilie, coaja de lămâie şi de portocală apoi  compoziţia rezultată  se toarnă în vasul cu caramel.

 
Se umple o tavă cu apă fierbinte, se pune vasul cu crema în ea şi se introduce în cuptorul preîncâlzit la 180 de grade pentru o oră apoi încă jumătate de oră la 200 de grade. Apa din tavă nu trebuie să depăşească jumătatea vasului în care este crema.Crema este gata când se rumeneşte frumos deasupra.



După ce se scoate din cuptor se lasă să se răcească apoi se pune vasul în frigider iar când se serveşte se răstoarnă crema pe un platou mai înalt ca să nu se verse siropul.



























Poftă bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu