Pizza este un
preparat îndrăgit de toată lumea şi
dispare imediat din farfurie. Se prepară foarte uşor şi întodeauna ne scoate
din încurcătură atunci când nu ştim ce să mai pregătim pentru cină, prânz sau o
masă cu prietenii.
Ingrediente
pentru o tavă cu diametru de 24/26 cm:
-blat
3 ouă
300 ml iaurt (am
măsurat cu o cană gradată)
12 linguri făină
(cu vârf)
sare
-umplutură
150 gr salam
picant
150 gr cascaval
sau mozzarella
½ ceapă
½ ardei capia
1 ardei iute
5-6 linguri suc de roşii
½ linguriţă
oregano
câteva frunze de
busuioc
piper
sare
Mod de preparare:
Se amestecă ouăle
cu iaurtul şi un praf de sare apoi se adaugă treptat făina.Aluatul obţinut se
toarnă în tava unsă cu ulei şi tapetată cu hârtie de copt sau făină. În sucul
de roşii se pune un praf de sare, piper, oregano şi busuiocul tocat mărunt şi
se acoperă aluatul. Peste sos se pune jumătate din cantitatea de mozzarella
dată pe răzătoarea mare apoi ceapa şi ardeiul tocate mărunt sau rondele, se
adaugă mozzarella rămasă iar deasupra
ardeiul iute rondele şi salamul. Se introduce tava în cuptorul
preîncălzit la 180 de grade pentru 30 de minute sau până se rumeneşte blatul.
Poftă bună!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu