vineri, 18 iulie 2014

Pizza picantă cu blat din iaurt


Pizza este un preparat  îndrăgit de toată lumea şi dispare imediat din farfurie. Se prepară foarte uşor şi întodeauna ne scoate din încurcătură atunci când nu ştim ce să mai pregătim pentru cină, prânz sau o masă cu prietenii.

Ingrediente pentru o tavă cu diametru de 24/26 cm:
 
-blat
3 ouă
300 ml iaurt (am măsurat cu o cană gradată)
12 linguri făină (cu vârf)
sare
 
-umplutură
150 gr salam picant
150 gr cascaval sau mozzarella
½ ceapă
½ ardei capia
1 ardei iute
5-6  linguri suc de roşii
½ linguriţă oregano
câteva frunze de busuioc
piper
sare


Mod de preparare:
Se amestecă ouăle cu iaurtul şi un praf de sare apoi se adaugă treptat făina.Aluatul obţinut se toarnă în tava unsă cu ulei şi tapetată cu hârtie de copt sau făină. În sucul de roşii se pune un praf de sare, piper, oregano şi busuiocul tocat mărunt şi se acoperă aluatul. Peste sos se pune jumătate din cantitatea de mozzarella dată pe răzătoarea mare apoi ceapa şi ardeiul tocate mărunt sau rondele, se adaugă mozzarella rămasă iar deasupra  ardeiul iute rondele şi salamul. Se introduce tava în cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru 30 de minute sau până se rumeneşte blatul.

Poftă bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu