luni, 7 iulie 2014

Prăjitură cu morcovi - " Carrot cake"

 Prăjitura cu morcovi este un desert tradiţional englezesc care se serveşte la masa de Paşte. Deşi pare ciudată folosirea morcovilor în prăjitură, vă asigur că gustul acestora se simte foarte vag spre delocJ
 
 Ingrediente pentru o tavă de 20/30 cm:
-pentru prăjitură
4 morcovi
100 gr stafide
1 cană cu nuci măcinate
3 ouă
10 linguri cu vârf făină
½ cană ulei
1 cană zahăr
2 pliculeţe zahăr vanilat
1 praf de copt
1 linguriţă scorţişoară

-pentru cremă
200 gr brânză  mascarpone
4 linguri zahăr pudră
1 linguriţă esenţă de vanilie
200 ml smântână dulce pentru frişcă
 
-pentru decor
nuci măcinate


Mod de preparare:
 
Se amestecă ouăle cu zahărul, uleiul,  praful de copt şi făina, se adaugă morcovii raşi pe răzătoarea mică şi storşi bine, stafidele, nuca, scorţişoara. Se toarnă compoziţia în tava unsă cu ulei şi tapetată cu hârtie de copt apoi  se pune în cuptorul preîncălzit la 180 de grade ( foc potrivit) pentru 25-30 minute sau până trece testul cu scobitoarea.
Brânza mascarpone se amestecă bine cu zahărul pudră apoi se încorporează smântâna bătută iar crema obţinută se pune peste prăjitura răcită. Se ornează cu nuci măcinate ( eu am pus şi ciocolată rasă)şi se pune la frigider pentru 2-3 ore.
 
Se serveşte cu multă placer!
 
Spor la bucătărit!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu