Prăjitura cu
morcovi este un desert tradiţional englezesc care se serveşte la masa de Paşte.
Deşi pare ciudată folosirea morcovilor în prăjitură, vă asigur că gustul
acestora se simte foarte vag spre delocJ
-pentru prăjitură
4 morcovi
100 gr stafide
1 cană cu nuci
măcinate
3 ouă
10 linguri cu
vârf făină
½ cană ulei
1 cană zahăr
2 pliculeţe zahăr
vanilat
1 praf de copt
1 linguriţă
scorţişoară
-pentru cremă
200 gr brânză mascarpone
4 linguri zahăr
pudră
1 linguriţă
esenţă de vanilie
200 ml smântână
dulce pentru frişcă
-pentru decor
nuci măcinate
Mod de preparare:
Se amestecă ouăle
cu zahărul, uleiul, praful de copt şi
făina, se adaugă morcovii raşi pe răzătoarea mică şi storşi bine, stafidele,
nuca, scorţişoara. Se toarnă compoziţia în tava unsă cu ulei şi tapetată cu
hârtie de copt apoi se pune în cuptorul
preîncălzit la 180 de grade ( foc potrivit) pentru 25-30 minute sau până trece
testul cu scobitoarea.
Brânza mascarpone
se amestecă bine cu zahărul pudră apoi se încorporează smântâna bătută iar crema obţinută se pune peste prăjitura răcită. Se ornează cu nuci măcinate ( eu am
pus şi ciocolată rasă)şi se pune la frigider pentru 2-3 ore.
Se serveşte cu
multă placer!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu