Bobiţele lungi şi
maronii pe care noi le denumim „orez sălbatic” reprezintă seminţele unei plante
erbacee din America de Nord acestea nefiind înrudite nici pe departe cu orezul. Orezul sălbatic este potrivit unei alimentaţii sănătoase deoarece conţine o
cantitate de antioxidanţi mai mare de 30 de ori decăt orezul clasic, multe
vitamine : fier, magneziu, fosfor, vitamina B6, B3, B9, zinc, fibre şi
proteine.
De cele mai multe
ori eu folosesc orez sălbatic în amestec cu orez basmati şi vă asigur ca este combinaţie potrivită
pentru orice salată sau garnitură.
Ingrediente:
1 cană orez
sălbatic şi basmati
100 gr mazăre
100 gr boabe porumb
2 morcovi
1 păstârnac
1 ardei capia
1 dovlecel
zucchini
1 ceapă roşie
1 legătură pătrunjel
câteva frunze de
busuioc
zeamă de lamâie
ulei de măsline
sare
piper
Mod de preparare:
Se spală orezul
şi se pune la fiert ( o cană orez şi 2 căni apă) , se lasă să fiarbă 15 minute
sau până absoarbe toată apa apoi se pune într-o sită, se trece pe sub jetul de
apă şi se lasă la scurs.
Morcovii şi
păstârnacul se taie cubuleţe şi se pun la fiert împreună cu mazărea pentru 10
minute apoi se adaugă si porumbul (eu am avut porumb congelat nefiert) pentru
încă 7 minute, se scurg de apă şi se lasă să se răcească.
Într-un castron
se amestecă orezul cu legumele fierte, dovlecelul şi ardeiul crude, tăiate
cubuleţe, ceapa tăiată julien, pătrunjel
şi busuioc tocat, se adaugă un pic de ulei de măsline, sare, piper şi zeamă de lămâie după gust.
Se serveşte
imediat!:)
Poftă bună!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu