luni, 14 iulie 2014

Salată cu orez sălbatic şi legume (chinezească)


Bobiţele lungi şi maronii pe care noi le denumim „orez sălbatic” reprezintă seminţele unei plante erbacee din America de Nord acestea nefiind înrudite nici pe departe cu orezul. Orezul sălbatic este potrivit unei alimentaţii sănătoase deoarece conţine o cantitate de antioxidanţi mai mare de 30 de ori decăt orezul clasic, multe vitamine : fier, magneziu, fosfor, vitamina B6, B3, B9, zinc, fibre şi proteine.
De cele mai multe ori eu folosesc  orez sălbatic  în amestec cu orez basmati  şi vă asigur ca este combinaţie potrivită pentru orice salată sau garnitură.



Ingrediente:
1 cană orez sălbatic şi basmati
100 gr mazăre
100 gr boabe porumb
2 morcovi
1 păstârnac
1 ardei capia
1 dovlecel zucchini
1 ceapă roşie
1 legătură pătrunjel
câteva frunze de busuioc
zeamă de lamâie
ulei de măsline
sare
piper

 
Mod de preparare:
 
Se spală orezul şi se pune la fiert ( o cană orez şi 2 căni apă) , se lasă să fiarbă 15 minute sau până absoarbe toată apa apoi se pune într-o sită, se trece pe sub jetul de apă şi se lasă la scurs.
Morcovii şi păstârnacul se taie cubuleţe şi se pun la fiert împreună cu mazărea pentru 10 minute apoi se adaugă si porumbul (eu am avut porumb congelat nefiert) pentru încă 7 minute, se scurg de apă şi se lasă să se răcească.
Într-un castron se amestecă orezul cu legumele fierte, dovlecelul şi ardeiul crude, tăiate cubuleţe, ceapa tăiată julien, pătrunjel  şi busuioc tocat, se adaugă un pic de ulei de măsline, sare, piper  şi zeamă de lămâie după gust.
Se serveşte imediat!:)


Poftă bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu