joi, 17 iulie 2014

Chifteluţe cu dovlecei, fulgi de ovăz şi ghimbir


Mi s-a părut o idee genială să încerc aceste chifteluţe fără să ştiu dacă imi ies pentru că nu am folosit ouă sau făină. Am fost foarte mulţumită de rezultatul obţinut. Cu siguranţă o să le mai pregătesc!
 
 Ingrediente:
500 gr dovlecei
1 cană fulgi de ovăz
1 legătură mărar
1 bucăţică ghimbir ( 1-2 cm)
sare
 

Mod de preparare:
 
Se curăţă dovleceii de coajă, se dau pe răzătoarea mică, se storc în palme apoi se pun în castronul unde se adaugă fulgii de ovăz, mărarul tocat mărunt, ghimbirul dat tot pe răzătoarea mică şi sare după gust.
Se amestecă toate ingredientele şi se lasă să se odihnească o oră. Se formează chifteluţele care se pun în tava unsă cu ulei şi tapetată cu hârtie de copt apoi se dau în  cuptorul încins la 200 de grade unde se coc 15 minute pe o parte şi 15 minute pe cealaltă parte.
 
Se pot servi atât reci cât şi calde!



Poftă bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu