Aceasta este
varianta sănătoasă a salatei de vinete clasice deoarece nu conţine nici un strop
de ulei. Avocado fiind untos şi cremos , înlocuieşte cu succes uleiul pe care de obicei îl folosim în prepararea salatei
de vinete.
4 vinete ( 1 kg)
1 avocado
2 dovlecei ( 300
gr)
2 căţei de
usturoi
½ ceapă
zeamă de lămâie
sare
piper
Mod de preparare:
Se coc vinetele
pe grătar, plită, flacăra aragazului sau în cuptor, se curăţa de coajă şi se pun
într-o sită la scurs.Dovleceii se taie cubuleţe, se fierb apoi se pun la
scurs, avocado se scobeşte, se pisează
cu furculiţa şi se stropeşte cu zeamă de lămâie să nu se oxideze. Vinetele
scurse se fac pastă în blender, aparatul de tocat legume sau se toacă, la
fel şi dovleceii . Ceapa se toacă mărunt, usturoiul se pisează şi amestecă totul cu pasta de avocado, vinete şi
dovlecei. Se potriveşte gustul cu sare şi piper apoi salata obţinută se serveşte
pe felii de roşii.
Poftă bună!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu