marți, 22 iulie 2014

Salată de vinete cu avocado şi dovlecei



Aceasta este varianta sănătoasă a salatei de vinete clasice deoarece nu conţine nici un strop de ulei. Avocado fiind untos şi cremos , înlocuieşte cu succes uleiul  pe care de obicei îl folosim în prepararea salatei de vinete.
  
 Ingrediente:
4 vinete ( 1 kg)
1 avocado
2 dovlecei ( 300 gr)
2 căţei de usturoi
½ ceapă
zeamă de lămâie
sare
piper


Mod de preparare:
Se coc vinetele pe grătar, plită, flacăra aragazului sau în cuptor, se curăţa de coajă şi se pun într-o sită la scurs.Dovleceii se taie cubuleţe, se fierb apoi se pun la scurs,  avocado se scobeşte, se pisează cu furculiţa şi se stropeşte cu zeamă de lămâie să nu se oxideze. Vinetele scurse se fac pastă în blender, aparatul de tocat legume sau se toacă, la fel  şi dovleceii . Ceapa se toacă mărunt, usturoiul se pisează şi amestecă totul cu pasta de avocado, vinete şi dovlecei. Se potriveşte gustul cu sare şi piper apoi salata obţinută se serveşte pe felii de roşii.


Poftă bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu