Aceste crochete
înlocuiesc bucăţile de pui crocant pe
care le întâlnim la orice fast food ( crispy strips) şi sunt mult mai sănătoase
putând fi consumate şi de cei mici fără nici o problemă.
Ingrediente:
-pentru crochete
1 piept de pui
2 ouă
200 gr fulgi de
porumb
2-3 linguri făină
½ linguroţă boia
de ardei dulce sau iute
½ linguriţă praf de usturoi
sare
piper
1 cană lapte
-pentru sos
200 gr smântână
2 linguriţe muştar dulce
3 căţei de usturoi
sare
piper
mărar tocat
Mod de preparare:
Se taie pieptul
de pui fâşii şi se pun într-un castron cu lapte pentru o oră să se frăgezească.
Într-un
alt castron se amestecă făina cu boia, sare, piper şi praf de usturoi iar
separat se bat cele 2 ouă cu un praf de
sare. Fulgii de porumb se strivesc într-un şerveţel şi se pun pe o farfurie
apoi ne apucăm să preparăm crochetele.
Se
tăvălesc făşiile de pui prin făină apoi prin ou şi la sfârşit prin fulgii de
porumb.
Se pun în tava unsă cu ulei şi tapetată cu hârtie de copt, se bagă în
cuptorul preîncălzit la 180 de grade până se rumenesc pe partea de jos (20-30
min) apoi se întorc si pe partea cealaltă.
Se servesc cu orice sos doriţi!
Eu am preparat un
sos din 2 linguriţe muştar, 2oo gr smântână,sare,piper , mărar şi 3 căţei de
usturoi pisaţi.
Poftă bună!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu