Fasolea boabe
este o leguminoasă folosită încă din antichitate de greci şi egipteni, boabe de
fasole uscată fiind găsite în mormintele faraonilor egipteni ca mâncare pentru
viaţa de apoi. Fasolea este un aliment
accesibil tuturor şi reprezintă o cale sănătoasă de a include
elemente nutritive în alimentaţia zilnică.
Aceasta este des folosită în diete
deoarece conţine o cantitate mare carbohidraţi complecşi , proteine şi fibre şi
are un grad scăzut de calorii, grăsimi şi sare.
De data aceasta am renunţat la
servirea tradiţională înlocuind
ceapa prăjită în ulei şi pastă de tomate cu ceapă caramelizată. Prepararea acestui fel de ceapă necesită ceva
timp şi răbdare dar vă asigur că merită
tot efortul.Ceapa caramelizată se poate servi
în foarte multe feluri: ca aperitiv, ca şi garnitură alături de o friptură bună sau se
poate adăuga în salate sau sandvişuri.
Ingrediente:
-pentru fasolea
bătută
500 gr fasole
boabe
4-5 linguri ulei
5-6 căţei de
usturoi
sare
3 cepe medii
1-2 linguri ulei
sau un cubuleţ de unt
2 linguri vin
roşu sau alb
sare
piper
Mod de preparare:
Se serveşte cu
ceapa caramelizată!
Pentru a
carameliza ceapa se foloseşte o tigaie din oţel inoxidabil sau din fontă.Se
taie cepele în două apoi fiecare jumătate se feliază subţire de tot. Se pune
tigaia pe foc să se încingă uleiul sau să se topească untul apoi se adaugă
ceapa feliată şi un praf de sare.Focul trebuie să fie mic.Se amestecă în ceapă
la fiecare 5 minute.Dacă se prinde de fundul tigăii se adaugă puţină apă. După
20 minute ceapa trebuie sa-şi lase zahărul din ea, se mai lasă încă 10 minute
pe foc, se adaugă vinul roşu,sare şi piper după gust şi este gata.
Poftă bună!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu