Dintre toate
fructele, vişinele sunt preferatele mele ! Se pot folosi la prăjituri în
nenumărate combinaţii iar rezultatele sunt uimitoare!
Această reţetă o
ştiu de la mama mea şi a fost prima prăjitură pe care am învăţat să o fac.
Niciodată nu dau greş cu ea!:)
Ingrediente:
600 gr vişine
2 ouă
1 cană zahăr
¾ cană ulei sau
200 gr margarină
1 cană lapte
14 linguri cu
vârf de făină
2 pliculeţe zahăr
vanilat
1 pliculeţ praf
de copt
coaja de la o
lamâie
Mod de preparare:
Se spală vişinele,se curăţă de codiţe şi se scot sâmburii apoi se pun într-o sită cu 4-5 linguri de zahăr pentru 1-2 ore. După ce vişinele şi-au lăsat zeama şi s-au mai îndulcit puţin trecem la prepararea prăjiturii.
Se amestecă ouăle
cu zahărul, coaja de lămâie şi zahărul vanilat, se adaugă uleiul sau margarina topită puţin câte puţin
apoi laptele şi urmează praful de copt
şi făina .Compoziţia nu trebuie să fie nici prea moale dar nici foarte tare.
Se unge tava cu
ulei ( am folosit o tavă de 20/30 cm) şi
se tapetează cu făină sau hârtie de copt, se toarnă în tavă jumătate din
compoziţie, se acoperă cu vişine apoi se pune şi restul aluatului
care deasemenea se acoperă cu vişine aşezate frumos una lângă cealaltă.
Primul strat:
După ce am pus şi al doilea strat de aluat şi vişine:
Se pune tava în
cuptorul preîncălzit la 180 de grade până ce prăjitura devine aurie sau trece
testul scobitorii ( 30-40 min).
Se lasă să se
racească,se porţionează şi se pudrează
cu zahăr apoi se serveşte cu o cafea bună sau un pahar cu lapte!
Să o savuraţi cu placere!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu